Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17764
Title: Особливості формування врожаю пшениці озимої сорту Ліра одеська за дії регулятора росту рослин АКМ в умовах Південного Степу України
Authors: Покопцев, В.О.
Саніна, О. В.
Scientific director: Покопцева, Любов Анатоліївна
Keywords: озима пшениця сорту Ліра;продуктивність посівів;якість зерна;використання регулятора росту рослин АКМ
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Покопцев В. О., Саніна О. В., Покопцева Л. А. Особливості формування врожаю пшениці озимої сорту Ліра одеська за дії регулятора росту рослин АКМ в умовах Південного Степу України. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 85-87.
Abstract: UA: Нарощування виробництва зерна високої якості та раціональне його використання є однією з основних проблем сучасного сільського господарства України, як вирішальної умови поліпшення забезпечення населення продуктами харчування та подальшого економічного і соціального розвитку країни. Зерновиробництво в Україні дещо відстає від рівня передових країн світу. Останніми роками величина валових зборів зернових дещо збільшилася, але в середньому продовжує утримуватися в межах 40 – 46 млн. тон. Така кількість зерна є недостатньою для сталого внутрішнього розвитку держави та забезпечення експортного потенціалу, що обумовлюється в основному зниженням урожайності озимої пшениці, формуванням високого рівня собівартості зерна в умовах значного зростання мінливості цін та високого рівня енерговитрат. Найбільш визначальним і доступним засобом стабілізації виробництва зерна є сорт. При однаковій агротехніці, затратах праці і коштів, в одних і тих самих ґрунтово-кліматичних умовах посіви сучасних сортів таких як Шестопалівка, Антонівка, Золотоколоса, порівняно з іншими забезпечують приріст урожаю до 20 – 25 %.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17764
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_85-87.pdf640.38 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.