Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17759
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorІванова, Ірина Євгенівна-
dc.contributor.authorМашківський, Віктор-
dc.date.accessioned2024-07-22T12:01:59Z-
dc.date.available2024-07-22T12:01:59Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМашківський В., Іванова І. Є. Перспективи формування та збереження якості плодів яблуні за дії удобрення. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 75-77.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17759-
dc.description.abstractUA: Асортимент яблуні постійно оновлюється, а це ставить нові завдання щодо застосування екологічно безпечних препаратів та визначення особливостей їх впливу на показники якості плодів. Яблуня впевнено займає перше місце серед плодових і ягідних культур в Україні. Однак у науковій літературі недостатня кількість інформації щодо впливу позакореневого живлення біопрепаратами на якість плодів яблуні, хоч вони мають важливе значення в харчуванні людини. Аналізуючи споживчий кошик населення нашої країни, можна впевнено стверджувати, що в ньому серед продуктів харчування основну позицію займають картопля та хліб. Натомість потреба у плодах і ягодах задовольняється лише на 35–45 % (Шевчук, 2022). Плоди і овочі – головне джерело багатьох мінеральних елементів, необхідних людському організму, зокрема яблука містять значну кількість цукрів, органічних кислот, пектинових речовин. За даними різних авторів, середньорічна фізіологічно необхідна норма їх споживання людиною становить 60–70 кг. Для забезпечення повноцінного харчування населення необхідно якомога краще збалансувати річний план постачання високоякісних свіжих плодів. На даний час важливого значення набуває взаємодія макро- та мікроелементів із ґрунтом, рослинами, тваринами й людиною та у зв’язку з інтенсифікацією сільського господарства через необхідність охорони навколишнього середовища від можливого забруднення добривами, гербіцидами, пестицидами, відходами промисловості й іншими техногенними матеріалами.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectяблукаuk
dc.subjectсадівництвоuk
dc.subjectзбереження якостіuk
dc.subjectсорт Айдаредuk
dc.titleПерспективи формування та збереження якості плодів яблуні за дії удобренняuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_75-77.pdf651.64 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.