Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17480
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСамойчук, Кирило Олегович д. т .н., професор-
dc.contributor.authorКовальов, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorKovalov, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-04-10T16:51:57Z-
dc.date.available2024-04-10T16:51:57Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationКовальов О. О. Обгрунтування параметрів струминно-щілинного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків: автореферат дисертації…к.т.н., спец. 05.05.11 – машини і засоби механізації. Таврійський держ. агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Мелітополь, 2021. 23 с.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17480-
dc.description.abstractUKR :Дисертацію присвячено вирішенню наукової задачі зниження витрат енергії на процес гомогенізації молока шляхом визначення раціональних значень технологічних, гідравлічних і конструктивних параметрів малодослідженого струминно-щілинного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків. В результаті теоретичних та експериментальних досліджень отримані залежності, що пов’язують основні геометричні, гідравлічні та конструктивні параметри роботи струминно-щілинного гомогенізатора. Отримані критичні значення чисел Вебера, як базового критерію, що пов’язує швидкість знежиреного молока, жирність вершків, діаметр каналу подавання жирової фази, відстань у місці найбільшого звуження і подачу дисперсної фази. Знайдені залежності між продуктивністю гомогенізатора, питомими витратами енергії і середнім розміром жирових кульок після гомогенізації. Розроблено методику розрахунку параметрів струминно-щілинного гомогенізатора молока. Запропоновано промисловий зразок струминно-щілинного гомогенізатора молока. Результати досліджень впроваджені у виробництво. ENG :The dissertation is devoted to solving the scientific problem of reducing energy consumption for the process of milk dispersion by determining the rational values of technological, hydraulic and design parameters of the little - studied jet - slit homogenizer of milk with separate cream supply. As a result of theoretical and experimental researches the dependences connecting the basic geometrical, hydraulic and constructive parameters of work of the jet-slit homogenizer are received. Critical values of Weber numbers were obtained as a basic criterion linking the rate of skim milk, fat content of cream, diameter of the fat phase feed channel, distance at the site of greatest narrowing and feed of the dispersed phase. The relationships between the performance of the dispersant, the specific energy consumption and the average size of fat globules after homogenization. A method for calculating the parameters of the jet-slit homogenizer of milk has been developed. An industrial design of a jet-slit homogenizer of milk is proposed. The industrial prototype of jet-mixing homogenizer of milk is offered. The results of researches are applied in industry.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь, ТДАТУuk
dc.subjectструминна гомогенізаціяuk
dc.subjectжирова кулькаuk
dc.subjectмолокоuk
dc.subjectщілинний типuk
dc.subjectроздільна подача вершківuk
dc.subjectдиспергування жирової фазиuk
dc.subjectруйнування жирових кульокuk
dc.subjectmilkuk
dc.subjectjet homogenizationuk
dc.subjectslit typeuk
dc.subjectfat globuleuk
dc.subjectaverage diameteruk
dc.subjectseparate feeding of creamuk
dc.titleОбгрунтування параметрів струминно-щілинного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків: автореферат дисертації…к.т.н., спец. 05.05.11uk
dc.title.alternativeSubstantiation of parameters of jet-slit homogenizer of milk with separate supply of cream. – Manuscriptuk
dc.typeAutoreferatuk
local.identifier.udc637.134uk
Appears in Collections:Дисертації, автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
avtoreferat-kovalov-oo.pdf1.02 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.