Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17314
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бандура, Ірина Іванівна | - |
dc.contributor.author | Сокот, Олександр Євгенович | - |
dc.contributor.author | Bandura, Iryna | - |
dc.contributor.author | Sokot, O. | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-25T11:17:14Z | - |
dc.date.available | 2024-01-25T11:17:14Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Бандура І. І., Сокот О. Є. Удосконалення технології хлібо-булочних виробів з використанням їстівних грибів та продуктів їхньої переробки. Сучасні виклики та перспективи розвитку економіки і бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (6 грудня 2023 року, м. Запоріжжя). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 57-58. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17314 | - |
dc.description.abstract | UA: В останні десятиліття у світі помітна тенденція до популяризації здорового способу життя і особливо здорового харчування. І це не дивно, оскільки саме з їжею до організму людини надходять такі незамінні компоненти як білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, мікро- та макроелементи, які забезпечують нормальне протікання тисяч біохімічних реакцій, що зумовлюють життєві функції організму. Однак в той же час і підвищення рівня захворюваності населення нерозривно пов’язано з харчуванням, оскільки харчування серед чинників, що формують здоров’я людини займає близько 40 – 45%. Вислів Гіппократа «Ми є те що ми їмо» ідеально описує те, як сильно те що ми споживаємо впливає на нас. Саме тому люди повинні відповідально підходити до питання власного харчування, адже від цього напряму залежить їх здоров’я, а отже і життя в цілому. Сьогодні фахівці взагалі розглядають харчові продукти в якості носіїв БАР (біологічно активних речовин), які беруть участь в процесах регуляції організму. Зважаючи на все вище зазначене, зусилля медиків та технологів з усього світу спрямовані на розробку, обґрунтування та виробництво функціональних харчових продуктів. Функціональні харчові продукти (ФХП) – нові харчові продукти, які не тільки задовольняють потреби людини в енергії, пластичних матеріалах, поживних речовинах, але й надають імуномодулюючі, біорегуляторні, реабілітаційні та інші позитивні фізіологічні впливи на всі органи, системи та функції організму. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2023 | uk |
dc.subject | здорове харчування | uk |
dc.subject | виробництво функціональних харчових продуктів | uk |
dc.subject | споживач | uk |
dc.subject | дослідження | uk |
dc.title | Удосконалення технології хлібо-булочних виробів з використанням їстівних грибів та продуктів їхньої переробки | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
+Zb_tez_ FEB_2023__57-58.pdf | 953.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.