Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17314
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБандура, Ірина Іванівна-
dc.contributor.authorСокот, Олександр Євгенович-
dc.contributor.authorBandura, Iryna-
dc.contributor.authorSokot, O.-
dc.date.accessioned2024-01-25T11:17:14Z-
dc.date.available2024-01-25T11:17:14Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБандура І. І., Сокот О. Є. Удосконалення технології хлібо-булочних виробів з використанням їстівних грибів та продуктів їхньої переробки. Сучасні виклики та перспективи розвитку економіки і бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (6 грудня 2023 року, м. Запоріжжя). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 57-58.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17314-
dc.description.abstractUA: В останні десятиліття у світі помітна тенденція до популяризації здорового способу життя і особливо здорового харчування. І це не дивно, оскільки саме з їжею до організму людини надходять такі незамінні компоненти як білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, мікро- та макроелементи, які забезпечують нормальне протікання тисяч біохімічних реакцій, що зумовлюють життєві функції організму. Однак в той же час і підвищення рівня захворюваності населення нерозривно пов’язано з харчуванням, оскільки харчування серед чинників, що формують здоров’я людини займає близько 40 – 45%. Вислів Гіппократа «Ми є те що ми їмо» ідеально описує те, як сильно те що ми споживаємо впливає на нас. Саме тому люди повинні відповідально підходити до питання власного харчування, адже від цього напряму залежить їх здоров’я, а отже і життя в цілому. Сьогодні фахівці взагалі розглядають харчові продукти в якості носіїв БАР (біологічно активних речовин), які беруть участь в процесах регуляції організму. Зважаючи на все вище зазначене, зусилля медиків та технологів з усього світу спрямовані на розробку, обґрунтування та виробництво функціональних харчових продуктів. Функціональні харчові продукти (ФХП) – нові харчові продукти, які не тільки задовольняють потреби людини в енергії, пластичних матеріалах, поживних речовинах, але й надають імуномодулюючі, біорегуляторні, реабілітаційні та інші позитивні фізіологічні впливи на всі органи, системи та функції організму.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2023uk
dc.subjectздорове харчуванняuk
dc.subjectвиробництво функціональних харчових продуктівuk
dc.subjectспоживачuk
dc.subjectдослідженняuk
dc.titleУдосконалення технології хлібо-булочних виробів з використанням їстівних грибів та продуктів їхньої переробкиuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+Zb_tez_ FEB_2023__57-58.pdf953.2 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.