Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17309
Title: Перспективи розвитку міжнародного туризму України
Authors: Демко, Валентина Сергіївна
Demko, Valentyna
Keywords: туризм;розвиток міжнародного туризму;різноманітність туристичних напрямків;співпраця з європейськими туристичними компаніями
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Демко В. С. Перспективи розвитку міжнародного туризму України. Сучасні виклики та перспективи розвитку економіки і бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (6 грудня 2023 року, м. Запоріжжя). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 34-37.
Abstract: UA: Національні управлінські структури та державні суверенітеті зазнають збільшення впливу через наддержавні регіонально-економічні організації, що займають важливе положення в стратегічній глобальній ієрархії. Ці організації все більше визначають геоекономічний простір, формуючи міжнародну економічну доктрину в сфері туризму. Геоекономічний простір туристичної галузі, завдяки економічним атрибутам, виходить за національні межі та змішує внутрішню і зовнішню сфери туристичної діяльності. Це сприяє міжнародному співробітництву в процесі економізації суспільства за допомогою фінансово-економічних інструментів. Економізація потенціалу міжнародного співробітництва в туристичній галузі є ключовим джерелом трансформації зовнішньоекономічних зв'язків держави з навколишнім світом. Ці зв'язки визначаються діяльністю наднаціональних економічних організацій туристичної галузі та їхньою інтеграцією в рамках Північно-Американського Союзу, Європейського Союзу та Тихоокеанського регіону (АПЕК) як зон нового розвитку. Регіональна інтеграція розглядається як важлива передумова для формування оптимального геоекономічного простору в туристичній галузі. Створення єдності у світовій системі передбачає формування міжнародної туристичної структури на основі концепції мондіалізму. Цей підхід передбачає необхідність повної інтеграції великої кількості держав, національних економік, туристичних напрямків та культур в один уніфікований туристичний простір з єдиними етнічними та традиційно-культурними межами. Таким чином, потенціал міжнародного співробітництва України у геоекономічному просторі туристичної галузі виявляється у зростаючій взаємозалежності у світі та відсутності транскордонних бар'єрів на шляху розвитку міжнародних економічних відносин, регіоналізації економіки та інтенсифікації співпраці.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17309
Appears in Collections:кафедра Бізнес-консалтинг та міжнародний туризм

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+Zb_tez_ FEB_2023__34-37.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.