Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17213
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаляничка, Надія Олександрівна-
dc.contributor.authorВерхоланцева, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.authorPalianychka, Nadiia-
dc.contributor.authorVerkholantseva, Valentyna-
dc.date.accessioned2023-12-19T19:03:03Z-
dc.date.available2023-12-19T19:03:03Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПаляничка Н. О., Верхоланцева В. О. Особливості конструкції енергоефективного гомогенізатора молочних емульсій. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-24 листопада 2023 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С.181-185.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17213-
dc.description.abstractUA: Для отримання однорідної суміші із декількох компонентів, що важко змішуються, широко використовуються апарати, які називаються гомогенізаторами. Гомогенізацію застосовують у сільському господарстві, хімічній, фармакологічній, косметологічній, переробній галузях промисловості. Однак, найбільшого застосування даний технологічний процес отримав в харчовій промисловості, здебільшого, в лініях переробки та виробництва молочної продукції. Застосування гомогенізації дозволяє запобігти утворенню шару вершків на поверхні молока, а також покращити смакові якості готового продукту та його краще засвоєння. Сьогодні на молокопереробних підприємствах здебільшого використовують клапанні типи гомогенізаторів, які дозволяють отримати високу якість кінцевого продукту, однак мають досить суттєвий недолік – високу енергоефективність процесу. Тому, питання модернізації існуючого та розробка нового обладнання для гомогенізації молочної емульсії, яке дозволить отримати високу якість готового продукту, при значно нижчих витратах енергії, ніж у клапанних, є дуже актуальним на сьогоднішній день.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2023uk
dc.subjectгомогенізація молочної емульсіїuk
dc.subjectімпульсний гомогенізатор молокаuk
dc.subjectдиспергування молочного жируuk
dc.subjectекспериментальні дослідженняuk
dc.titleОсобливості конструкції енергоефективного гомогенізатора молочних емульсійuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.udc637.134uk
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
materialy-V_mnpk_2023._181-185.pdf617.96 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.