Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16763
Title: Сучасний стан геоекологічних умов та біорізноманіття північно-західного Приазов`я (проміжний)
Other Titles: звіт про науково-дослідну роботу
Authors: Прісс, Олеся Петрівна; Волох, Анатолій Михайлович
Scientific director: Прісс, Олеся Петрівна; Волох, Анатолій Михайлович
Priss, Olesia; Volokh, Anatolii
Keywords: лісорозведеня;лісовідновлення у сухостеповій підзоні України;тривалість життя звичайного шакала;рекреаційний потенціал заповідних територій;Пологівське родовище каоліну;булавовусі лускокрилі;Приазовський національний природний парк;оцінка сільськогосподарських угідь Приазов'я;макробентосні угруповання водойм;технологічні властивості родовища каоліну;Lepidoptera;Сanis aureus;Rhopalocera
Issue Date: Dec-2022
Publisher: Мелітополь, ТДАТУ
Citation: Прісс О.П., Волох А.М. Звіт про науково-дослідну роботу Сучасний стан геоекологічних умов та біорізноманіття північно-західного Приазов’я. (проміжний). Мелітополь: ТДАТУ. 2022. 114 с. (№ держреєстрації 0121u110190).
Series/Report no.: ;№ держреєстрації 0121u110190
Abstract: Виконання даного етапу наукової роботи було ускладнено нападом Росії на нашу країну та окупацією частини Українського Півдня, які були ареною наших досліджень. Вчені кафедри виповнили значну кількість наукових досліджень і знавіть змогли опублікувати їх результати у різни виданнях до монографій включно. Враховуючи зазначене, що призвело до суттєвої зміни кадрового складу кафедри та тематики наукових досліджень, ми були змушені переорієнтуватись і звернули особливу увагу на стан довкілля, гео логічне та гідрогеологічне середовище, а також на угруповання наземних та водних організмів. Особлива увага приділялась дослідженню екологічних умов, які, зважаючи на інтенсивне сільськогосподарське виробництво та вій ну, створюють суттєвий переважно негативний вплив на рослинний та тва ринний світи регіону. Разом із зростанням забруднення довкілля різними шкідливими речовинами, значного скорочення площі лісових насаджень, суттєвої трансформації стану польових та водно-болотних угідь, це сприяло скороченню біорізноманіття наземних та водних екосистем, деформації біотичних зв`язків між організмами, збідненню мікробоценозів тощо. Тому обрана співробітниками кафедри тема є цілком актуальною.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16763
UDC: 599.51:599.742.4
Appears in Collections:Звіти з НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_zvit_NDI_ATE_Volokh.pdf3.67 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.