Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16686
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Самойчук, Кирило Олегович | - |
dc.contributor.author | Ковальов, Олександр Олександрович | - |
dc.contributor.author | Паляничка, Надія Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-05-11T09:27:42Z | - |
dc.date.available | 2023-05-11T09:27:42Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16686 | - |
dc.description | Самойчук К. О., Ковальов О. О., Паляничка Н. О. Перспективний напрямок зниження енерговитрат диспергування. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 108-110. | uk |
dc.description.abstract | UA: Гомогенізація молока призводить до покращення смакових якостей молочних продуктів і збільшення терміну їх придатності, тому належить до нормативних операцій молокопереробної галузі й проводиться при виробництві більшості молочних продуктів. Метою проведення гомогенізації є (диспергування) зменшення середнього діаметра жирових кульок (СЖК) молока з 3-4 мкм в необробленому молоці до 0,75-0,85 мкм в готовому продукті. Такі значення відповідають показникам дисперсності найбільш поширених у промисловості клапанних гомогенізаторів. Крім того в процесі гомогенізації забезпечується рівномірний розподіл вершків в знежиреному молоці. Однак для клапанних гомогенізаторів, при забезпеченні високого ступеня диспергування, енергетичні витрати процесу складають 6-8кВт·год/т гомогенізованого молока. Тому підвищення енергоефективності процесу гомогенізації є актуальною задачею науковців і фахівців харчової галузі промисловості. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2022 | uk |
dc.subject | гомогенізація | uk |
dc.subject | молоко | uk |
dc.subject | молокопереробка | uk |
dc.subject | зниження енергетичних витрат | uk |
dc.subject | диспергування струминних гомогенізаторів | uk |
dc.title | Перспективний напрямок зниження енерговитрат диспергування | uk |
dc.type | Article | uk |
local.identifier.udc | 637.134 | uk |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
materialy-4-mnpk_2022_108-110.pdf | 1.04 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.