Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16686
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСамойчук, Кирило Олегович-
dc.contributor.authorКовальов, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorПаляничка, Надія Олександрівна-
dc.date.accessioned2023-05-11T09:27:42Z-
dc.date.available2023-05-11T09:27:42Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16686-
dc.descriptionСамойчук К. О., Ковальов О. О., Паляничка Н. О. Перспективний напрямок зниження енерговитрат диспергування. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 108-110.uk
dc.description.abstractUA: Гомогенізація молока призводить до покращення смакових якостей молочних продуктів і збільшення терміну їх придатності, тому належить до нормативних операцій молокопереробної галузі й проводиться при виробництві більшості молочних продуктів. Метою проведення гомогенізації є (диспергування) зменшення середнього діаметра жирових кульок (СЖК) молока з 3-4 мкм в необробленому молоці до 0,75-0,85 мкм в готовому продукті. Такі значення відповідають показникам дисперсності найбільш поширених у промисловості клапанних гомогенізаторів. Крім того в процесі гомогенізації забезпечується рівномірний розподіл вершків в знежиреному молоці. Однак для клапанних гомогенізаторів, при забезпеченні високого ступеня диспергування, енергетичні витрати процесу складають 6-8кВт·год/т гомогенізованого молока. Тому підвищення енергоефективності процесу гомогенізації є актуальною задачею науковців і фахівців харчової галузі промисловості.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2022uk
dc.subjectгомогенізаціяuk
dc.subjectмолокоuk
dc.subjectмолокопереробкаuk
dc.subjectзниження енергетичних витратuk
dc.subjectдиспергування струминних гомогенізаторівuk
dc.titleПерспективний напрямок зниження енерговитрат диспергуванняuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.udc637.134uk
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
materialy-4-mnpk_2022_108-110.pdf1.04 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.