Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15736
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ковальов, Олександр Олександрович | - |
dc.contributor.author | Ковалев, Александр Александрович | - |
dc.contributor.author | Kovalov, Oleksandr | - |
dc.contributor.author | Самойчук, Кирило Олегович | - |
dc.contributor.author | Самойчук, Кирилл Олегович | - |
dc.contributor.author | Samoichuk, Kyrylo | - |
dc.contributor.author | Колодій, Олександр Сергійович | - |
dc.contributor.author | Колодій, Олександр Сергійович | - |
dc.contributor.author | Kolodii, Oleksandr | - |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:33:41Z | - |
dc.date.available | 2021-12-09T07:33:41Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15736 | - |
dc.description.abstract | Диспергування широко використовується в молокопереробній промисловості для отримання однорідних емульсій. В ході її проведення середній діаметр жирових кульок в молоці зменшується з початкових 3–4 мкм до 0,8–1,2 мкм, що обумовлюється технологічними вимогами виробництва. Операція проводиться в складі більшості технологічних процесів з переробки молочної продукції для збільшення терміну зберігання, підвищення поживної цінності виробів, зменшення показнику втрат молочного жиру з тарою. Разом з цим характерною рисою гомогенізації є надмірно високі значення питомих витрат енергії, які для найбільш поширених в промисловості клапанних машин складають понад 8 кВт·год/т готового продукту, що наближується до питомих енерговитрат процесу подрібнення зерна в молоткових дробарках (9–16 кВт·год/т). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція (м. Мелітополь, 23 листопада 2021 р.);С. 19-22 | - |
dc.subject | диспергування | uk |
dc.subject | жирові кульки | uk |
dc.subject | молочні продукти | uk |
dc.subject | гомогенізація | uk |
dc.subject | енерговитрати | uk |
dc.title | Обгрунтування вихідних даних та вибір обладнання для розробки методики розрахунку промислового зразку струминно-щілинного гомогенізатора молока | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.