Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1567
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Olesiauk
dc.contributor.authorКулик, Аліна Степанівнаuk
dc.contributor.authorКулик, Алина Степановнаuk
dc.contributor.authorKulik, Alinauk
dc.date.accessioned2017-05-17T13:44:22Z-
dc.date.available2017-05-17T13:44:22Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1567-
dc.description.abstractUK: Досліджено динаміку зміни маси зелені петрушки під час зберігання. Встановлено пряму залежність між рівнем втрати маси, кількістю опадів і гідротермічним коефіцієнтом періоду вегетації (r =0,82…0,99). Природна втрата маси обернено корелює з сумою активних температур (r =-0,76…-0,91). Втрати маси зелені весняного збору вищі, ніж в петрушки осіннього збору на 2,8 %. Помітне в’янення петрушки спостерігається при втраті нею близько 15 % маси. Застосування способу зберігання з живильним середовищем на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів дозволяє знизити втрати маси під час зберігання зелені петрушки більш ніж в 4 рази та подовжити термін зберігання до 60 – 100 діб. RU: Исследована динамика изменения массы зелени петрушки при хранении. Установлена прямая зависимость между уровнем потери массы, количеством осадков и ГТК периода вегетации (г =0,82...0,99). Естественная потеря массы обратно коррелирует с суммой активных температур (г =-0,76...-0,91). Потери массы зелени весеннего сбора выше, чем в петрушке осеннего сбора на 2,8 %. Заметное увядание петрушки наблюдается при потере ею около 15 °о массы. Применение способа хранения с питательной средой на основе аграрного гидрогеля и антиоксидантов позволяет снизить потери массы при хранении зелени петрушки более чем в 4 раза и продлить срок хранения до 60 - 100 дней.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherОдес. нац. акад. харчових техн.uk
dc.relation.ispartofseriesХарчова наука і технологія = Пищевая наука и технология = Food science and technology : наук.-вироб. журн.;№ 2 (31) (С. 74-79)-
dc.subjectзелень петрушкиuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.titleДинаміка зміни маси зелені петрушки під час зберіганняuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1329.pdf2.04 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.