Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14967
Title: | Формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію |
Other Titles: | Formation of solvent demand and the commodity offer on vegetable production |
Authors: | Грибова, Діана Вікторівна Грибова, Диана Викторовна Hrybova, Diana |
Keywords: | овочівництво;реалізація;виробництво;ціна;прибутковість;продукція;імпорт;vegetable growing;realization;manufacture;price;profitableness;production;import |
Issue Date: | 2014 |
Series/Report no.: | Ефективна економіка;№ 2 |
Abstract: | UK: Широке застосування прогресивних технологій обробки овочевої продукції стримується недостатнім розвитком матеріальної бази, відсутністю стабільних економічних механізмів функціонування галузі. В умовах кризи додатково виникла проблема відсутності планування і державного регулювання, що призводить до надвиробництва овочевої продукції в одних регіонах і недоліку в інших. Завданням даної статті є розробка пропозицій щодо формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію. Дослідження показали, що об’єми споживання овочевої продукції значно збільшилися. Великий розрив у цінах, особливо в післязбиральний період, можна пояснити тим, що частину овочів на ринок поставляють домогосподарства населення. При відсутності організованого збуту вони реалізують овочі через посередників, що істотно підвищує їхню ціну. В процесі дослідження біла зроблена оцінка думок і відносин споживачів в АР Крим щодо цільових категорій овочевої продукції. У завдання дослідження входило визначення зразкового розміру доступного ринку овочевої продукції в АР Крим, існуючої структури ринку, споживчих сегментів ринку, думок і переваг покупців щодо якості, асортименту, характеристик свіжої та переробленої продукції. EN: Wide application of progressive technologies of processing of vegetable production restrains insufficient development of material resources, absence of stable economic mechanisms of functioning of branch. In conditions of crisis there was a problem of absence of planning and state regulation that results in overproduction of vegetable production in one regions and lack of others. Problems of given article is development of offers on formation of solvent demand and the commodity offer on vegetable production. Researchers have shown, that volumes of consumption of vegetable production have considerably increased. The big break in the prices, it is especial in послеуборочный the period, it is possible to explain to that the part of vegetables on the market is delivered with economy of the population. At absence of the organized selling they realize vegetables through intermediaries, that raises their price. During research the estimation of opinions and relations of consumers in the Crimea concerning target categories of vegetable production has been made. The research problem included definition of the exemplary size of the accessible market of vegetable production in the Crimea, existing structure of the market, consumer segments of the market, ideas and advantages of buyers concerning quality, assortment, and characteristics of fresh and advanced production. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14967 |
Appears in Collections: | кафедра Бізнес-консалтинг та міжнародний туризм |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФОРМУВАННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНОГО ПОПИТУ ТА ТОВАРНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ НА ОВОЧЕВУ ПРОДУКЦІЮ _ Д В Грибова _ Ефективна економіка №2 2014.pdf | 249.36 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.