Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14420
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЖукова, Валентина Федорівна-
dc.contributor.authorЖукова, Валентина Федоровна-
dc.contributor.authorZhukova, Valentyna-
dc.contributor.authorЗахарченко, М. А.-
dc.date.accessioned2021-06-07T08:02:02Z-
dc.date.available2021-06-07T08:02:02Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14420-
dc.description.abstractПлоди томата є багатим джерелом антиоксидантів, біологічно активних речовин, вітамінів, завдяки чому вони широко використовуються як харчова сировина в свіжому і переробленому вигляді. Вміст аскорбінової кислоти в плодах томата коливається від 3,5 (в зелених) до 30 мг/100г (в червоних). Крім сортових особливостей і ступеню стиглості на рівень цього антиоксиданта в плодах впливають погодно-кліматичні та агротехнічні умови під час вирощування. Активне накопичення вітаміну С впродовж дозрівання томатів відбувається через вивільнення його зі зв’язаної форми в клітинах. Під час перестигання плодів вміст аскорбінової кислоти швидко знижується внаслідок процесів старіння та дегенеративних змін в клітинних структурах.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЛНАУuk
dc.relation.ispartofseriesТеоретичні та практичні аспекти розвитку садівництва, овочівництва та виноградарства: матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 27–28 травня 2021 р.);С.-
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectвітаміниuk
dc.subjectхарчова сировинаuk
dc.subjectтеплова обробка плодівuk
dc.subjectаскорбінова кислотаuk
dc.subjectбіопрепаратиuk
dc.titleВплив обробки біопрепаратом на збереженість антиоксидантів плодів томатаuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf283.97 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.