Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14382
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЖукова, Валентина Федорівна-
dc.contributor.authorЖукова, Валентина Федоровна-
dc.contributor.authorZhukova, Valentyna-
dc.contributor.authorМайборода, Данііл Олександрович-
dc.contributor.authorМайборода, Даниил Александрович-
dc.contributor.authorMaiboroda, Daniil-
dc.contributor.authorГанчева, А. І.-
dc.date.accessioned2021-06-04T11:04:08Z-
dc.date.available2021-06-04T11:04:08Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14382-
dc.description.abstractВ 2020 році людство вперше зіткнулося з коронавірусною хворобою COVID–19 такого масштабу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я станом на листопад пандемія охопила близько 200 країн світу. Число хворих перевищило 48,7 млн осіб. В Україні зафіксовано 440 188 осіб, що захворіли на коронавірус. В умовах надзвичайної ситуації має величезне значення розробка засобів захисту здоров'я людей. Аліментарний фактор є вагомим чинником профілактики та лікування більшості хвороб, в тому числі і коронавірусної. Тривалість і форма перебігу хвороби тісно залежать від особливостей харчування людини. З метою профілактики та лікування захворювання на COVID–19 потрібне дієтичне харчування, яке передбачає підбір і поєднання в щоденному раціоні продуктів, вибір способу кулінарної обробки з урахуванням метаболічних особливостей організму, стану органів і систем людини. Якщо харчування повністю відповідає потребам організму в нутрієнтах, воно може посилювати терапевтичний ефект лікарських засобів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТДАТУ ім. Дмитра Моторногоuk
dc.relation.ispartofseriesНовації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 24 листопада 2020 р.);С. 209-211-
dc.subjectстимулювання імунної системиuk
dc.subjectпандеміяuk
dc.subjectхарчування людиниuk
dc.subjectдієтичне харчуванняuk
dc.subjectпотреби організмуuk
dc.subjectфармакотерапіяuk
dc.subjectімуноглобуліниuk
dc.subjectінтерферониuk
dc.titleРоль аліментарного фактора в профілактиці та лікуванні короновірусу COVID–19uk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf278.19 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.