Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14382
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Жукова, Валентина Федорівна | - |
dc.contributor.author | Жукова, Валентина Федоровна | - |
dc.contributor.author | Zhukova, Valentyna | - |
dc.contributor.author | Майборода, Данііл Олександрович | - |
dc.contributor.author | Майборода, Даниил Александрович | - |
dc.contributor.author | Maiboroda, Daniil | - |
dc.contributor.author | Ганчева, А. І. | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-04T11:04:08Z | - |
dc.date.available | 2021-06-04T11:04:08Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14382 | - |
dc.description.abstract | В 2020 році людство вперше зіткнулося з коронавірусною хворобою COVID–19 такого масштабу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я станом на листопад пандемія охопила близько 200 країн світу. Число хворих перевищило 48,7 млн осіб. В Україні зафіксовано 440 188 осіб, що захворіли на коронавірус. В умовах надзвичайної ситуації має величезне значення розробка засобів захисту здоров'я людей. Аліментарний фактор є вагомим чинником профілактики та лікування більшості хвороб, в тому числі і коронавірусної. Тривалість і форма перебігу хвороби тісно залежать від особливостей харчування людини. З метою профілактики та лікування захворювання на COVID–19 потрібне дієтичне харчування, яке передбачає підбір і поєднання в щоденному раціоні продуктів, вибір способу кулінарної обробки з урахуванням метаболічних особливостей організму, стану органів і систем людини. Якщо харчування повністю відповідає потребам організму в нутрієнтах, воно може посилювати терапевтичний ефект лікарських засобів. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | ТДАТУ ім. Дмитра Моторного | uk |
dc.relation.ispartofseries | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 24 листопада 2020 р.);С. 209-211 | - |
dc.subject | стимулювання імунної системи | uk |
dc.subject | пандемія | uk |
dc.subject | харчування людини | uk |
dc.subject | дієтичне харчування | uk |
dc.subject | потреби організму | uk |
dc.subject | фармакотерапія | uk |
dc.subject | імуноглобуліни | uk |
dc.subject | інтерферони | uk |
dc.title | Роль аліментарного фактора в профілактиці та лікуванні короновірусу COVID–19 | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.