Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1431
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Olesia-
dc.contributor.authorКулик, Аліна Степанівна-
dc.contributor.authorКулик, Алина Степановнаuk
dc.contributor.authorKulik, Alinauk
dc.date.accessioned2017-04-21T11:42:12Z-
dc.date.available2017-04-21T11:42:12Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1431-
dc.description.abstractUK: Установлено, що використання гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40–55 діб, дозволяє знизити кількість відходів у середньому на 2,48%, рівень нестандартної продукції на 8,99%, а вихід товарної продукції після зберігання зелені петрушки збільшити на 26,72%. Показано, що застосування живильного розчину з антиоксидантами дозволяє максимально зберегти біологічну цінність зелені петрушки після зберігання. EN: Effect of usage of hydrogel and antioxidants for green vegetables storage is considered in the article. The use of this method allows extending the duration of parsley storage by 40…55 days, it enables reduction of wastes in average by 2,48%, level of non-standard produce by 8,99% and increase of post-storage marketable 253 outcome of parsley by 26,72%. The influence of temperature and rainfall on commodity quality after storage was investigated. It was shown, that strong influence on marketability of parsley has the sum of active temperatures and rainfall, as the coefficient of correlation makes from -0,71 to 0,99. It was found that the use of the given method of storage with cooling allows detaining the processes of chlorophyll destruction and vitamin C and saving the maximum biological value of parsley after storage.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherХарк. держ. ун-т харчування та торгівліuk
dc.relation.ispartofseriesПрогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр.;Вип. 1(19)-
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectпетрушкаuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.titleЯкісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантівuk
dc.title.alternativeQualitative indexes of parsley during storage with the use of hydrogel and antioxidantsuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1210.pdf327.68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.