Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1430
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Marina-
dc.contributor.authorБайбєрова, Світлана Сергіївна-
dc.contributor.authorБайберова, Светлана Сергеевнаuk
dc.contributor.authorBayberova, Svitlanauk
dc.date.accessioned2017-04-21T11:37:14Z-
dc.date.available2017-04-21T11:37:14Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1430-
dc.description.abstractUK: Розглянуто вплив стресових абіотичних факторів на формування якісних технічних показників плодів яблуні. Установлено, що основним факторним показником технічних характеристик якості яблук в умовах Південної степової підзони України слід уважати середню масу плоду. Розроблено математичну модель прогнозування даного показника залежно від стресових погодних чинників. EN: The estimation of the influence of weather factors on the apple fruits qualitytechnical indicators in the south of Ukraine steppe zone is presented. It has been found that the main factorial of an apples quality indicator should be considered an average weight of the fruit. The correlation analysis results have revealed the main stress weather factors in the region, having the greatest impact on the weight of apples. These included: the amount of active temperatures during the last month of the fruit ripening and the yearly quantity of days with precipitation greater than 1 mm. Methods of variation statistic were used for the analysis of the experimental data and the end result forecasting. The function of linear dependence: Y = a0 + a1X1 + +a2X2 +... + anXn was used for a multifactor model forming. As a result a multi-factor model that allowed forecasting the mass of apple fruit depending on the influence of abiotic stress factors has been developed.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherХарк. держ. ун-т харчування та торгівліuk
dc.relation.ispartofseriesПрогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр.;Вип. 1(19)-
dc.subjectтоварністьuk
dc.subjectмасаuk
dc.subjectяблукаuk
dc.titleПрогнозування якісних технічних показників плодів яблуні залежно від стресових абіотичних факторівuk
dc.title.alternativeForecasting quality technical indicators of apple fruits depending on stress abiotic factorsuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1209.pdf1.2 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.