Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14010
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГавдида, Г. І.-
dc.contributor.authorОлексієнко, Вадим Олександрович-
dc.contributor.authorАлексеенко, Вадим Александрович-
dc.contributor.authorOleksiienko, Vadym-
dc.contributor.authorЛомейко, Олександр Петрович-
dc.contributor.authorЛомейко, Александр Петрович-
dc.contributor.authorLomeiko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2021-05-26T10:58:25Z-
dc.date.available2021-05-26T10:58:25Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14010-
dc.description.abstractUK: Робота присвячена дослідженню процесу інтенсивного пророщування зерна для годівлі птиці з визначенням впливу технологічних параметрів: тривалості пророщення, розташування зерна в шарі солоду і експозиції іонізації повітря на швидкість його пророщування. Цей процес статистично значуще залежить від усіх досліджуваних факторів, а отримана дисперсійна модель на 95,1 % описує досліджуваний процес. Залежність інтенсивності пророщування зерна від тривалості його пророщування пояснює 98,3 % експериментальних точок, а від експозиції іонізації логарифмічної функції пояснює 98,7 % точок. RU: Работа посвящена исследованию процесса интенсивного проращивания зерна для кормления птицы с определением влияния технологических параметров: длительности проращивания, расположение зерна в слое солода и экспозиции ионизации воздуха на скорость его проращивания. Этот процесс статистически значимо зависит от всех исследуемых факторов, а полученная дисперсионная модель на 95,1% описывает исследуемый процесс. Зависимость интенсивности проращивания зерна от продолжительности его проращивания объясняет 98,3% экспериментальных точек, а от экспозиции ионизации логарифмической функции объясняет 98,7% точек. EN: The work is sanctified to research of process of the intensive sprouting of grain for feeding of bird with determination of influence of technological parameters. Most effective way of upgrading of production of stock-raising goods, in particular, organically clean, consists in the increase of production of quality forage volumes. One of methods of decision of this task there is the use of grain, that can be basis of receipt organically of clean products at growing of bird. Therefore intensification of process of sprouting of grain with the aim of receipt of valuable feed material is an actual task on the modern stage of development of the poultry farming Aim of this work is determination of influence of the most meaningful factors on intensity of sprouting of grain. The basic technological parameters of this process are: duration of sprouting, location of grain in the layer of material and display of ionising of air. Dependence of intensities of sprouting of grain from duration of his sprouting are explained by 98,3 % experimental points, and from the display of ionising of logarithmic function of 98,7 % points. The increase of intensity of sprouting of grain from duration of process is explained by that the increase of length of sprouts causes the increase of intensity of breathing of vegetable material and height of temperature in the layer of malt that improves the terms of height of sprouts. Present substantial difference between the size of sprouting of grain at be to what duration of ionising of air and her absence explained by the insufficient interval. of varying of ionising display.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь: ТДАТУuk
dc.relation.ispartofseriesПраці Таврійського державного агротехнологічного університету : наукове фахове видання;Вип. 21, т. 1. (С. 93-100)-
dc.subjectекспозиція іонізації повітряuk
dc.subjectінтенсивність пророщування зернаuk
dc.subjectтривалість пророщуванняuk
dc.subjectлогарифмічна функціяuk
dc.subjectдосліджувані факториuk
dc.subjectтехнологічні параметриuk
dc.subjectрозташування зернаuk
dc.subjectэкспозиция ионизации воздухаuk
dc.subjectинтенсивность проращивания зернаuk
dc.subjectпродолжительность проращиванияuk
dc.subjectисследуемые факторыuk
dc.subjectтехнологические параметрыuk
dc.subjectрасположение зернаuk
dc.subjectare a display of ionising of airuk
dc.subjectintensity of sprouting of grainuk
dc.subjectsprouting durationuk
dc.subjectlogarithmic functionuk
dc.subjectprospected factorsuk
dc.subjecttechnological parametersuk
dc.subjectlocations of grainuk
dc.titleТехнологічні параметри інтенсивного пророщування зерна для годівлі птиціuk
dc.title.alternativeТехнологические параметры інтенсивного проращивания зерна для кормления птицыuk
dc.title.alternativeTechnological parameters of intensive sprouting of grain are for feeding of birduk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7..pdf441.34 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.