Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12176
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГера, А. М.-
dc.contributor.authorСкляр, Радміла Вікторівна-
dc.contributor.authorСкляр, Радмила Викторовна-
dc.contributor.authorSkliar, Radmila-
dc.date.accessioned2020-10-27T13:11:12Z-
dc.date.available2020-10-27T13:11:12Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12176-
dc.description.abstractВсі відходи органічного походження можна розглядати як вид палива з притаманною йому теплотворною здатністю. До теперішнього часу є досвідчені дані для оцінки горючості різних органічних відходів. Нижня межа теплоти згоряння, при якому можна спалювати їх без додаткового палива, становить 3,35…4,19 МДж/кг [1]. Згідно з літературними даними, підстилковий курячий послід має теплоту згоряння приблизно 10,7 МДж/кг при середній вологості 55%. Ґрунтуючись на наведених даних, можна зробити висновок про можливість термічної переробки підстилкового посліду без застосування додаткового палива. У відомих технологіях переробки пташиного посліду додаткове паливо, як правило, застосовується. Тому, зважаючи на високу вартість природного газу та обладнання, утилізація посліду на птахофабриках застосовується рідкоuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь: ТДАТУuk
dc.relation.ispartofseriesІнноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня);(С. 50-52)-
dc.subjectвідходи органічного походженняuk
dc.subjectутилізації курячого послідуuk
dc.subjectкарбонізації твердого паливаuk
dc.titleАвтотермічна технологія карбонізації пташиного послідуuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Болтянська 2.pdf1.08 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.