Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12162
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІванова, Ірина Євгенівна-
dc.contributor.authorИванова, Ирина Евгеньевна-
dc.contributor.authorIvanova, Iryna-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdiuk, Maryna-
dc.contributor.authorШкіндер-Барміна, Анна Миколаївна-
dc.contributor.authorШкиндер-Бармина, Анна Николаевна-
dc.contributor.authorShkinder-Barmina, Anna-
dc.contributor.authorКривонос, Ірина Анатоліївна-
dc.contributor.authorКривонос, Ирина Анатольевна-
dc.contributor.authorKryvonos, Iryna-
dc.date.accessioned2020-10-26T12:21:16Z-
dc.date.available2020-10-26T12:21:16Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12162-
dc.description.abstractUK: Наведено результати досліджень щодо формування фонду сухих розчинних речовин, цукрів, титрованих кислот в плодах вишні 10 досліджуваних сортів. Виділено перспективні, з технологічної точки зору, сорти: за вмістом сухих розчинних речовин – Модниця (17,05 %; Vр – 16,8 %), цукрів Ожиданіє (11,69 %; Vр – 16,8 %), титрованих кислот Солідарність (1,79 %; Vр – 14,9 %). Максимальний цукрово-кислотний індекс визначено у плодів сортів Мелітопольска пурпурна, Модниця – 8,9…9,3 в.о. Встановлено, що для всіх досліджуваних компонентів хімічного складу плодів вишні домінуючий вплив на формування їх фонду мали погодні умови років досліджень (фактор А) з часткою впливу – 40,8 %–61,9 %. RU: Представлены результаты исследований относительно формирования фонда сухих растворимых веществ, сахаров, титрованих кислот в плодах вишни 10 исследуемых сортов. Выделены перспективные, с технологической точки зрения , сорта по содержанию сухих растворимых веществ - Модница (17,05 %; Vр – 16,8 %), сахаров – Ожидание (11,69 %; Vр – 16,8 %), титруемых кислот - Солидарность (1,79%; Vр – 14,9%). Определен показатель вкусовых свойств плодов. Максимальный сахаро-кислотный индекс определен у плодов сортов Мелитопольская пурпурная, Модница – 8,9…9,3 в.о. Определено, что для всех исследуемых компонентов химического состава плодов вишни на формирование фонда имели погодные условия годов исследований (фактор А) с долею влияния – 40,8 %–61,9 %. EN: The researches results on formation of dry soluble substances fund, sugars and titrated acids in cherry fruits of 10 experimental varieties are given. The promising varieties, from technological point of view, are allocated: on the maintenance of dry soluble substances – “Modnytsia” (17,05 %; Vp – 16,8 %), sugars – “Ozhydaniie” (11,69 %; Vp – 16,8 %), titrated acids – “Solidarnist” (1,79 %; Vp – 14,9 %). The taste qualities indicator of fruits is defined. The maximum sugar-acid index was determined in fruits of “Melitopolska purpupna” and “Modnytsia” varieties – 8,9… 9,3 RU. It was found that for all studied components of the chemical composition of cherry fruits the dominant influence on the formation of their fund had weather conditions during research years (factor A) with a share of influence – 40,8–61,9 %uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesЗбірник наукових праць Уманського НУС;Вип. 96, ч. 1 (С. 416-432)-
dc.subjectплоди вишніuk
dc.subjectсортuk
dc.subjectцукрово-кислотний індексuk
dc.subjectваріабельністьuk
dc.subjectсухі розчинні речовиниuk
dc.subjectцукриuk
dc.subjectтитровані кислотиuk
dc.subjectплоды вишниuk
dc.subjectсахаро-кислотный индексuk
dc.subjectвариабельностьuk
dc.subjectсухие растворимые веществаuk
dc.subjectсахараuk
dc.subjectтитрованные кислотыuk
dc.subjectcherry fruitsuk
dc.subjectvarietyuk
dc.subjectsugar-acid indexuk
dc.subjectvariabilityuk
dc.subjectdry soluble substancesuk
dc.subjectsugarsuk
dc.subjecttitrated acidsuk
dc.titleВплив абіотичних чінників на формування смакових якостей плодів вишніuk
dc.title.alternativeВлияние абиотических факторов на формирование вкусовых качеств плодов вишниuk
dc.title.alternativeThe influence of abiotic factors on formation of taste qualities of chtrry fruitsuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.doi10.31395/2415-8240-2020-96-1-416-432uk
Appears in Collections:Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29.pdf826.59 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.