Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11336
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТарасенко, Віра Григорівна-
dc.contributor.authorТарасенко, Вера Григорьевна-
dc.contributor.authorTarasenko, Vira-
dc.date.accessioned2020-06-24T06:55:51Z-
dc.date.available2020-06-24T06:55:51Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11336-
dc.description.abstractОвочі приблизно на 80% задовольняють потреби організму людини у вітамінах і на 60% у калоріях, тому виробництво і зберігання овочів не втрачає своєї актуальності В останній час в економічно розвинених країнах швидке заморожування широко використовується через те, що забезпечує довготривале зберігання заморожених продуктів. Світовий досвід зберігання овочевої продукції у замороженому стані є перспективним напрямком холодильної технології, який сприяє зростанню виробництва замороженої продукції та її споживанню в несезонний період. Консервування, як традиційний спосіб зберігання, призводить до втрат близько 50 % вітаміну С при термічній обробці та потребує істотних витрат матеріалів, є ресурсоємним і екологічно невигідним. Швидке заморожування кабачків і гарбузів, які є одними з розповсюджених культур на території України - ефективний сучасний спосіб зберігання, який дає змогу максимально зберегти їх початкову якість та високі властивості і поживні речовини. Збільшення обсягів виробництва заморожених овочів є одним з найважливіших завдань забезпечення продовольчої безпеки країни.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectовочіuk
dc.subjectкабачкиuk
dc.subjectгарбузиuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectпідморожування овочівuk
dc.titleТехнологічно-конструктивне обгрунтування процесу підморожування кабачків і гарбузів при підготовці до довготривалого зберігання: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12uk
dc.typeAutoreferatuk
Appears in Collections:Дисертації, автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf977.77 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.