Основи методології дослідження процесу отримання дефростованої плодоовочевої продукції
Loading...
Files
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Харків: ХДУХТ
Abstract
Дослідження кожного процесу починається з визначення методологічних основ, які є базисом дослідження процесу. Заморожування – масообмінний процес, при якому відбувається відбір тепла від заморожуваного продукту. Плодоовочева продукція, що має клітинну структуру, являє собою складну хімічну систему і існує завдяки перетворенням речовин і енергії, що надходять ззовні і що виділяються в навколишнє середовище при хімічному обміні речовин. Єдиний можливий шлях дослідження якісних перетворень, які відбуваються в такій системі – аналіз їх з точки зору енергетичного метаболізму, який служить інтегральним показником всіх якісних змін, що відбуваються в харчовій сировині