Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9606
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКрамарчук, Б. С.-
dc.contributor.authorКітаєв, В.-
dc.date.accessioned2020-02-20T09:33:29Z-
dc.date.available2020-02-20T09:33:29Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9606-
dc.description.abstractЗа призначенням та механізмом впливу процеси хіміко-термічної обробки (ХТО) поділяють на 2 групи: група А − ХТО, що підвищує зносостійкість за рахунок підвищення поверхневої твердості (цементація, нітроцементація, азотування, борування, хромування та ін.); група Б − ХТО, що підвищує протизадирні властивості за рахунок створення поверхневих шарів з відповідними властивостями. При цьому твердість не підвищується (сульфідування, сульфоціанування, селенування та ін.). Такі способи застосовують у випадках, коли деталі працюють у важких умовах, близьких до заїдання, а також там, де неможливо використати мастило. Розглянемо докладніше процеси ХТО групи Аuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь: ТДАТУuk
dc.relation.ispartofseriesМатеріали VII Всеукраїнської науково-технічної конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2019 року (11-22 листопада). Механіко-технологічний факультет;Т. 1 (С. 28)-
dc.subjectзносостійкість сталейuk
dc.subjectпідвищення поверхневої твердостіuk
dc.subjectхіміко-термічна обробкаuk
dc.subjectХТОuk
dc.subjectцементаціяuk
dc.subjectнітроцементаціяuk
dc.subjectазотуванняuk
dc.subjectборуванняuk
dc.subjectхромуванняuk
dc.subjectсульфідуванняuk
dc.subjectсульфоціануванняuk
dc.subjectселенуванняuk
dc.titleПідвищення конструкційної зносостійкості сталей за рахунок підвищення поверхневої твердості при ХТОuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf637.61 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.