Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9537
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сердюк, Марина Єгорівна | - |
dc.contributor.author | Сердюк, Марина Егоровна | - |
dc.contributor.author | Serdyuk, Maryna | - |
dc.date.accessioned | 2020-02-12T13:23:33Z | - |
dc.date.available | 2020-02-12T13:23:33Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9537 | - |
dc.description.abstract | Звіт про НДР: складається з 144 сторінок, 26 таблиць та 38 рисунків. Досліджено вплив обробки антиоксидантною композицією ДЕПАА на сумарний вміст поліфенолів і аскорбінової кислоти в плодах яблунь під час зберігання. Встановлено, що обробка плодів яблунь екзогенною антиоксидантною композицією сприяє гальмуванню розпаду ендогенних антиоксидантів плоду, що дозволяє підтримувати природний імунітет яблук та зберегти їх високу біологічну цінність. Найвища збереженість поліфенолів була зафіксована для плодів яблунь сортів Ренет Симиренка, Джонаголд та Лігол, на кінець зберігання рівень поліфенолів перевищував контрольний варіант в 1,3–1,8 рази. Найбільшу збереженість аскорбінової кислоти обробка композицією ДЕПАА забезпечила для плодів яблунь сортів Ренет Симиренка, ГолденДелішес, Старкримсон, Корей та Синап Алмаатинський, на кінець зберігання вміст вітаміну С перевищував контрольний варіант в 1,3–1,4 рази. Досліджено вплив післязбиральної обробки плодів груші сорту Кюре антиоксидантними композиціями на збереженість біологічно активних речовин. Встановлено, що на кінець зберігання кількість фенольних речовин в контрольному варіанті становила 77,9 мг%, в той час, як у дослідних зразках вона була значно вищою. Найкращі результати отримані при обробці плодів композиціями АКРГ та АКРЛ (214,9 мг% та 190,8 мг% відповідно). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Мелітополь: ТДАТУ | uk |
dc.subject | антиоксиданти | uk |
dc.subject | плоди яблуні | uk |
dc.subject | плоди груші | uk |
dc.subject | плоди сливи | uk |
dc.subject | плоди абрикоси | uk |
dc.subject | огірки | uk |
dc.subject | томати | uk |
dc.subject | чорна смородина | uk |
dc.subject | гриби | uk |
dc.subject | міцелій | uk |
dc.subject | заморожування | uk |
dc.subject | виноград | uk |
dc.subject | зберігання | uk |
dc.subject | фізіологічні та мікробіологічні хвороби | uk |
dc.subject | окисні процеси | uk |
dc.subject | лежкість | uk |
dc.subject | полифенолоксидаза | uk |
dc.subject | фенольні речовини | uk |
dc.subject | вітамін С | uk |
dc.title | Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний) | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Звіти з НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Звіт ХТГРС 2014.pdf | 3.24 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.