Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9537
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Maryna-
dc.date.accessioned2020-02-12T13:23:33Z-
dc.date.available2020-02-12T13:23:33Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9537-
dc.description.abstractЗвіт про НДР: складається з 144 сторінок, 26 таблиць та 38 рисунків. Досліджено вплив обробки антиоксидантною композицією ДЕПАА на сумарний вміст поліфенолів і аскорбінової кислоти в плодах яблунь під час зберігання. Встановлено, що обробка плодів яблунь екзогенною антиоксидантною композицією сприяє гальмуванню розпаду ендогенних антиоксидантів плоду, що дозволяє підтримувати природний імунітет яблук та зберегти їх високу біологічну цінність. Найвища збереженість поліфенолів була зафіксована для плодів яблунь сортів Ренет Симиренка, Джонаголд та Лігол, на кінець зберігання рівень поліфенолів перевищував контрольний варіант в 1,3–1,8 рази. Найбільшу збереженість аскорбінової кислоти обробка композицією ДЕПАА забезпечила для плодів яблунь сортів Ренет Симиренка, ГолденДелішес, Старкримсон, Корей та Синап Алмаатинський, на кінець зберігання вміст вітаміну С перевищував контрольний варіант в 1,3–1,4 рази. Досліджено вплив післязбиральної обробки плодів груші сорту Кюре антиоксидантними композиціями на збереженість біологічно активних речовин. Встановлено, що на кінець зберігання кількість фенольних речовин в контрольному варіанті становила 77,9 мг%, в той час, як у дослідних зразках вона була значно вищою. Найкращі результати отримані при обробці плодів композиціями АКРГ та АКРЛ (214,9 мг% та 190,8 мг% відповідно).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь: ТДАТУuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectплоди яблуніuk
dc.subjectплоди грушіuk
dc.subjectплоди сливиuk
dc.subjectплоди абрикосиuk
dc.subjectогіркиuk
dc.subjectтоматиuk
dc.subjectчорна смородинаuk
dc.subjectгрибиuk
dc.subjectміцелійuk
dc.subjectзаморожуванняuk
dc.subjectвиноградuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectфізіологічні та мікробіологічні хворобиuk
dc.subjectокисні процесиuk
dc.subjectлежкістьuk
dc.subjectполифенолоксидазаuk
dc.subjectфенольні речовиниuk
dc.subjectвітамін Сuk
dc.titleЗвіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний)uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Звіти з НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Звіт ХТГРС 2014.pdf3.24 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.