Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9472
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Maryna-
dc.date.accessioned2020-02-10T10:48:37Z-
dc.date.available2020-02-10T10:48:37Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9472-
dc.description.abstractЗвіт про НДР: складається з 124 сторінок, 20 таблиць та 12 рисунків. Було досліджено вплив післязбиральної обробки плодів яблуні та груші комплексними антиоксидантними препаратами на втрати маси та інтенсивність окисно-відновних процесів при зберіганні. Встановлено, що обробка плодів яблуні антиоксидантними композиціями сприяє зменшенню природних втрат маси при зберіганні на 1,8…4,3% в залежності від помологічного сорту. Експериментально підтверджено, що передзбиральна обробка плодів яблуні та груші антиоксидантними композиціями гальмує окисно-відновні процеси, в результаті чого знижується інтенсивність дихання, зменшуються витрати поживних речовин, подовжується термін зберігання плодів без погіршення їх якості та біологічної цінності. Було вивчено вплив концентрацій антиоксидантного препарату на мікробіологічні та фізіологічні захворювання плодів абрикоса при зберіганні. Встановлено що, найбільш ефективною виявилась обробка плодів абрикоса антиоксидантною композицією з концентраціями дистинолу 0,003% - 0,036% - для сорту Краснощокий; та - 0,0015%-0,024% - для абрикосів сорту Мелітопольський пізній. Цей технологічний захід збільшував тривалість зберігання плодів до 55 діб та в 1,1-1,2 рази знижував рівень ураження плодів фізіологічними та мікробіологічними хворобами.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь: ТДАТУuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectплоди абрикосуuk
dc.subjectогіркиuk
dc.subjectчорна смородинаuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectфізіологічні та мікробіологічні хворобиuk
dc.subjectокисні процесиuk
dc.subjectлежкістьuk
dc.subjectпероксидазаuk
dc.subjectфенольні речовиниuk
dc.subjectвітамін Сuk
dc.titleЗвіт про науково-дослідну роботу. Підпрограма 3 Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання продукції рослинництва з використанням антиоксидантних препаратівuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Звіти з НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Звіт ХТГРС 2009.pdf1.61 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.