Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9291
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Олексенко, А. В. | - |
dc.date.accessioned | 2020-01-23T12:26:22Z | - |
dc.date.available | 2020-01-23T12:26:22Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9291 | - |
dc.description.abstract | В Україні ростуть 15 видів чебрецю, які використовуються у якості лікарської сировини. Хоча фармакопейним видом вважається лише чебрець повзучий - Th. serpyllum L., у практиці проведення заготівельних робіт види роду не розділяються [1]. Як польова культура в Україні застосовується чебрець звичайний - Th. vulgaris L. За морфологічною будовою це напівчагарник висотою до 50 см. Сировиною чебрецю звичайного є листя з домішкою квіток і дрібних стебел. Скошують надземну масу на першому році вегетації один раз в період цвітіння, на плантаціях старшою віку - двічі. Сушіння природне або штучне у спеціальних сушарках за температурного режиму 40-45 ° С. Вихід сухої сировини 32-34%. Урожайність надземної маси у перший рік вегетації 5-6 ц / га, у наступні роки за два укоси 10-25 ц / га | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Мелітополь: ТДАТУ | uk |
dc.relation.ispartofseries | Матеріали VII Всеукраїнської науково-технічної конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2019 року: факультет агротехнологій та екології;С. 83 | - |
dc.subject | чебрець | uk |
dc.subject | лікарська сировина | uk |
dc.subject | чебрець повзучий | uk |
dc.subject | польова культура | uk |
dc.title | Окремі показники продуктивності чебрецю звичайного в умовах Південного Степу України | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сборник-83.pdf | 377.34 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.