Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7070
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Колесніков, Максим Олександрович | - |
dc.contributor.author | Колесников, Максим Александрович | - |
dc.contributor.author | Kolesnikov, Maksym | - |
dc.contributor.author | Євстафієва, Катерина Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Евстафиева, Екатерина Сергеевна | - |
dc.contributor.author | Evstafiieva, Kateryna | - |
dc.date.accessioned | 2019-05-23T07:05:23Z | - |
dc.date.available | 2019-05-23T07:05:23Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7070 | - |
dc.description.abstract | UK: Наведено результати досліджень стійкості сортів пшениці твердої озимої до засолення на початковому етапі онтогенезу рослин. Вивчено солестійкість сортів Алий парус, Шулиндінка, Крейсер і Гавань української селекції. Найменшу солестійкість залежно від сили дії стресу виявлено в сортів Шулиндинка та Алий парус. Сорт Крейсер характеризується найбільшою стійкістю до засолення, але й сорт Гавань показав добру солестійкість. У сорту Крейсер енергія проростання зменшувалася на 9,4 % - 45,3 %, а лабораторна схожість - на 8,3 % - 45,2 % залежно від сили дії стресового чинника, порівняно з контрольним значенням. RU: Приведены результаты исследований стойкости сортов пшеницы твердой озимой к засолению на начальном этапе онтогенеза растений. Изучена солеустойчивость сортов Алый парус, Шулиндинка, Крейсер и Гавань украинской селекции. Наименьшая солеустойчивость в зависимости от силы действия стресса виявлена у сортов Алый парус и Шулиндинка. Сорт Крейсер характеризуется наибольшей стойкостью к засолению, но и сорт Гавань показал хорошую солеустойчивость. У сорта Крейсер энергия прорастания уменьшалась на 6,4 - 46,8 %, а лабораторная всхожесть - на 6,9 - 45,1 % в зависимости от силы действия стрессового фактора, по сравнению с контрольным значением. EN: Results over of researches are brought in relation to firmness of sorts wheat soft hard winter-annual at influence of salts on the initial stage of ontogenesis of plants. The salt-endurance of sorts is studied Alyj parus, Shekyndinka, Krejser and Gavan to the Ukrainian selection. The least salt-endurance depending on force of action of stress at a sorts is Alyj parus and Shekyndinka. The sort of Krejser is characterized most firmness at influence of salts, but also sort Gavan showed good salt-endurance. At the sort of Krejser, where energy of germination diminished on 6,4 % - 46,8 %, and laboratory likeness - on 6,9 % - 45,1 % depending on force of action of stress factor, by comparison to a control value. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Вісник Харківського національного аграрного університету;Серія «Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання». Вип. 1 (С. 17-22) | - |
dc.subject | стійкість | uk |
dc.subject | засолення | uk |
dc.subject | сорт | uk |
dc.subject | пшениця тверда озима | uk |
dc.subject | лабораторна схожість | uk |
dc.title | Стійкість до засолення сортів пшениці твердої озимої української селекції | uk |
dc.title.alternative | Стойкость к засолению сортов пшеницы твердой озимой украинской селекции | uk |
dc.title.alternative | Resistance to salinization of wheat varieties by soft hard winter Ukrainian selection | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.