Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7070
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолесніков, Максим Олександрович-
dc.contributor.authorКолесников, Максим Александрович-
dc.contributor.authorKolesnikov, Maksym-
dc.contributor.authorЄвстафієва, Катерина Сергіївна-
dc.contributor.authorЕвстафиева, Екатерина Сергеевна-
dc.contributor.authorEvstafiieva, Kateryna-
dc.date.accessioned2019-05-23T07:05:23Z-
dc.date.available2019-05-23T07:05:23Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7070-
dc.description.abstractUK: Наведено результати досліджень стійкості сортів пшениці твердої озимої до засолення на початковому етапі онтогенезу рослин. Вивчено солестійкість сортів Алий парус, Шулиндінка, Крейсер і Гавань української селекції. Найменшу солестійкість залежно від сили дії стресу виявлено в сортів Шулиндинка та Алий парус. Сорт Крейсер характеризується найбільшою стійкістю до засолення, але й сорт Гавань показав добру солестійкість. У сорту Крейсер енергія проростання зменшувалася на 9,4 % - 45,3 %, а лабораторна схожість - на 8,3 % - 45,2 % залежно від сили дії стресового чинника, порівняно з контрольним значенням. RU: Приведены результаты исследований стойкости сортов пшеницы твердой озимой к засолению на начальном этапе онтогенеза растений. Изучена солеустойчивость сортов Алый парус, Шулиндинка, Крейсер и Гавань украинской селекции. Наименьшая солеустойчивость в зависимости от силы действия стресса виявлена у сортов Алый парус и Шулиндинка. Сорт Крейсер характеризуется наибольшей стойкостью к засолению, но и сорт Гавань показал хорошую солеустойчивость. У сорта Крейсер энергия прорастания уменьшалась на 6,4 - 46,8 %, а лабораторная всхожесть - на 6,9 - 45,1 % в зависимости от силы действия стрессового фактора, по сравнению с контрольным значением. EN: Results over of researches are brought in relation to firmness of sorts wheat soft hard winter-annual at influence of salts on the initial stage of ontogenesis of plants. The salt-endurance of sorts is studied Alyj parus, Shekyndinka, Krejser and Gavan to the Ukrainian selection. The least salt-endurance depending on force of action of stress at a sorts is Alyj parus and Shekyndinka. The sort of Krejser is characterized most firmness at influence of salts, but also sort Gavan showed good salt-endurance. At the sort of Krejser, where energy of germination diminished on 6,4 % - 46,8 %, and laboratory likeness - on 6,9 % - 45,1 % depending on force of action of stress factor, by comparison to a control value.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesВісник Харківського національного аграрного університету;Серія «Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання». Вип. 1 (С. 17-22)-
dc.subjectстійкістьuk
dc.subjectзасоленняuk
dc.subjectсортuk
dc.subjectпшениця тверда озимаuk
dc.subjectлабораторна схожістьuk
dc.titleСтійкість до засолення сортів пшениці твердої озимої української селекціїuk
dc.title.alternativeСтойкость к засолению сортов пшеницы твердой озимой украинской селекцииuk
dc.title.alternativeResistance to salinization of wheat varieties by soft hard winter Ukrainian selectionuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf139.6 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.