Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4878
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолесніков, Максим Олександрович-
dc.contributor.authorКолесников, Максим Александрович-
dc.contributor.authorKolesnikov, Maksym-
dc.date.accessioned2018-11-21T11:53:12Z-
dc.date.available2018-11-21T11:53:12Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4878-
dc.description.abstractUK: Питання водного дефіциту при вирощуванні сільськогосподарських культур в південних регіонах України щороку набуває більшої актуальності, з огляду на аридізацію клімату. Дефіцит води викликає затримку росту і розвитку рослин, порушує низку важливих метаболічних процесів. В реалізації адаптивної відповіді значну чутливість проявляє білковий обмін рослин. При виникненні водного дефіциту в листках рослин знижується вміст білків, причому у С3-рослин даний чинник знижував пул загального білку в більшому ступеню, ніж у С4-рослин. Зміни в білковому обміні при водному стресі пов’язані з інгібуванням швидкості синтезу й інтенсифікацією гідролітичного розпаду білків. RU: В работе показаны изменения содержания белка и активности трансаминаз в органах проростающей кукурузы при водном дефиците. Возрастание АлАТ и АсАТ активности эндосперма кукурузы зависит от величины осмотического потенциала. Отмечено, что изменения активности аминотрансфераз в органах зародышевой оси кукурузы в онтогенезе носят адаптивный к действию водного стресса характер. EN: The paper shows the changes in protein content and activity of aminotransferase in the organs of germinated maise under water deficit. The increasing of AlAT and AsAT activity of corn endosperm depends on the osmotic potential. The viewed changes of aminotranspherases activity in organs of the maize embryonic axis during ontogeny have adaptive to water stress nature.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesПитання біоіндикації та екології;Вип. 17, № 1 (С. 101-110)-
dc.subjectкукурудзаuk
dc.subjectводяний стресuk
dc.subjectпроростання зернаuk
dc.subjectкукурузаuk
dc.subjectаминотрансферазыuk
dc.subjectводный стрессuk
dc.subjectпрорастание зернаuk
dc.titleВплив водного дефіциту на зміни вмісту білку та активність ферментів трансамінування при проростанні насіння кукурудзи (Zea mais L.)uk
dc.title.alternativeThe effect of water deficit on modifying of protein content and transamination enzyme activity during germination of maize seeds (zea mays l.)uk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32.pdf701.14 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.