Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3940
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛеженкін, Олександр Миколайович-
dc.contributor.authorЛеженкин, Александр Николаевич-
dc.contributor.authorLezhenkin, Oleksandr-
dc.contributor.authorСамойчук, Кирило Олеговичuk
dc.contributor.authorСамойчук, Кирилл Олеговичuk
dc.contributor.authorSamoichuk, Kyrylouk
dc.contributor.authorКовальов, Олександр Олександровичuk
dc.contributor.authorКовалев, Александр Александровичuk
dc.contributor.authorKovalov, Oleksandruk
dc.contributor.authorПаляничка, Надія Олександрівна-
dc.contributor.authorПаляничка, Надежда Александровна-
dc.contributor.authorPalianychka, Nadiia-
dc.contributor.authorВерхоланцева, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.authorВерхоланцева, Валентина Александровна-
dc.contributor.authorVerkholantseva, Valentyna-
dc.date.accessioned2018-06-12T05:52:24Z-
dc.date.available2018-06-12T05:52:24Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3940-
dc.description.abstractUK: Метою статті є аналітичне визначення шляху змішування, як технологічного показнику, що показує час, за який жирова фаза, що подається по тонкому каналу до камери гомогенізації зрівняється зі швидкістю потоку знежиренного молока. Значення цього параметру дозволять корригувати розташування каналу для подавання вершків з метою отримання найбільшої різниці швидкостей фаз та уникнути розсіювання зони локалізації максимальної різниці швидкостей фаз. Враховуючи, результати, що були отримані при моделюванні процессу струминної гомогенізації молока з роздільною подачею вершків в програмному комплексі кінцево-елементного аналізу ANSYS, при подачі вершків зона локалізації максимальних швидкостей буде зсунута відносно місця найбільшого звуження на величину близьку до шляху змішування. Іншою метою статті є визначення величини тангенційних напружень, за дії яких відбувається спочатку деформація, а потім і руйнування початкової жирової кульки з утворенням великої кількості елементів з меншим розміром часток. Визначення дотичних напружень, що відіграють визначальну роль в процесі деформування та зменшення середнього розміру жирових часток, підтвердило дані комп'ютерного моделювання стосовно оптимального розміру відстані між напрямлюючими потоку в місці найбільшого звуження камери струминного гомогенізатору. EN: The purpose of the article is analytical determination of the path of mixing, as a technological indicator showing time during which a fat phase that is fed through a thin channel to the homogenization chamber becomes equal to the flow rate of skim milk. The value of this parameter will allow correcting the arrangement of the feed to serve the cream in order to obtain the greatest difference in phase velocities and to avoid scattering of the zone of localization of the maximum difference in phase velocities.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherОЛДІ-ПЛЮСuk
dc.relation.ispartofseriesВісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти;Вип. 5 (С. 129-142)-
dc.subjectграничний шарuk
dc.subjectструминний гомогенізаторuk
dc.subjectжирова кулькаuk
dc.subjectтангенційні напруженняuk
dc.subjectмоделюванняuk
dc.subjectрізниця швидкостейuk
dc.subjectградієнт швидкостіuk
dc.subjectгомогенізаціяuk
dc.subjectтехнології переробкиuk
dc.subjectшляхи змішуванняuk
dc.subjectjet homogenizer-
dc.subjectboundary layer-
dc.subjectfat ball-
dc.subjecttangential tension-
dc.subjectsimulation-
dc.subjectvelocity difference-
dc.subjectvelocity gradient-
dc.titleВизначення шляху змішування та дотичних напружень в струминному гомогенізаторі молокаuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Технічна механіка та комп'ютерне проектування ім. професора В.М. Найдиша

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
37.1.pdf1.91 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.