Капуста кейл: перспективи розвитку нішевої культури в умовах сучасного сільського господарства
Вантажиться...
Дата
Автори
Четверікова, Я. С.
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : ТДАТУ
Анотація
Капуста кейл є перспективною нішевою культурою, яка має значний потенціал для розвитку в Україні та світі завдяки своїй харчовій цінності, екологічності вирощування та широким можливостям для застосування у різних галузях [1].Популярність кейл пояснюється її винятковими поживними властивостями. Вона є джерелом вітамінів A, C, K, які необхідні для підтримки здоров'я, мінералів, таких як кальцій, магній і калій, антиоксидантів, що знижують рівень оксидативного стресу, і глюкозинолатів, які мають протиракову активність. Саме ці характеристики роблять кейл популярним серед прихильників здорового способу життя, веганів, вегетаріанців та тих, хто шукає продукти з високою біологічною цінністю.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Четверікова Я. С. Капуста кейл: перспективи розвитку нішевої культури в умовах сучасного сільського господарства // ХІІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології: матеріали ХІ Всеукраїнської наук.- техн. конференції (3-7 березня 2025 р., Запоріжжя). - Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. – с. 81-83