Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18338
Title: | Технологія виробництва соусів овочевих з грибами в умовах цеху потужністю 1 туб готової продукції за зміну |
Authors: | Прокопенко, Валерій Володимирович |
Scientific director: | Бандура, Ірина Іванівна |
Keywords: | натуральні овочеві консерви;соус;баклажани;томати;гриби гливи;перець солодкий |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Прокопенко В. В. Технологія виробництва соусів овочевих з грибами в умовах цеху потужністю 1 туб готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології» / Прокопенко Валерій Володимирович. Керівник роботи доцент І. Бандура. – Запоріжжя, 2024. – 84 с. |
Abstract: | UA: Метою кваліфікаційної роботи стало обґрунтування технології виробництва овочевих консервів «Соус на основі томатів з додаванням перцю болгарського та грибів гливи» та «Баклажани з додаванням перцю болгарського та грибів гливи». За результатами аналізу літературних джерел визначено особливості формування сучасної лінії виробництва запланованого асортименту, необхідні заходи з технічного переоснащення з урахуванням використання грибної сировини. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва та визначено фактори ризиків харчової безпеки запланованого асортименту та критичну контрольну точку на лініях (етап стерилізації). Здійснено продуктові розрахунки, розрахунок та підбір технологічного обладнання, розрахунок площі виробничих приміщень, що дорівнює 288 м2. Розраховано собівартість запланованого асортименту продукції, що складає 65,07 грн/кг для «Соусу..» та 71,17 грн/кг для «Баклажанів...» та дає змогу виробляти продукцію з рентабельністю вище 15 %. Розроблено схему організації охорони праці на запроєктованих лініях відповідно до вимог чинного законодавства. Головною перевагою проєкту є можливість виробництва продуктів з підвищеним оздоровчим потенціалом, а також легкої реконструкції для інших видів сировини. Передбачено використання класичної скляної тари з сучасним способом закупорювання гвинтовими кришками твіст-офф або з бугельним замком. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18338 |
Appears in Collections: | Бакалаврські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Prokopenko V_V_41ХТ_removed.pdf | 556.38 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.