Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17960
Title: Вплив зовнішньої агресії на формування української ідентичності
Authors: Лещенко, Дмитро
Scientific director: Єфіменко, Людмила Миколаївна
Yefimenko, Liudmyla
Keywords: війна Росії проти України;традиційні і нетрадиційні методи ведення війни;використання сил спеціального призначення;провокування внутрішніх заворушень і сепаратистських рухів;інформаційна війна;дипломатичні заходи;кібератаки й економічний тиск
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Лещенко Д., Єфіменко Л. М. Вплив зовнішньої агресії на формування української ідентичності. Форсайт розбудови України: економіко-правовий та управлінський виміри : матеріали ІІ міжнародної науково-практичної конференції (Запоріжжя, 30 травня 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 96-98.
Abstract: UA: Для України гострота проблеми національної ідентичності детермінується поліетнічністю її населення. На території України проживають представники понад 130 національностей та народностей і кожен із цих представників вважає той чи інший регіон нашої країни своєю Батьківщиною, очевидно, що українське суспільство є мультикультурним зі складною структурою ідентифікацій, які не завжди мають спільні національні засади. Ідентичність нації – її цивілізаційний бренд, соціокультурна ніша країни, визначальна засада зовнішньої та внутрішньої політики держави. Процес глобалізації ставить перед сучасними культурами проблему можливості існування унікальних національних ареалів на карті сучасного світу на шляхах його об’єднання в єдиний економічний і культурний організм. Очевидно, що процеси світової інтеграції не мають перекреслювати історично усталеного факту диференціації національних культур, які формувалися впродовж сторіч в окремих країнах, створивши систему культурних надбань і цінностей, без урахування яких неможливо уявити цілісності світу як такого культурного простору, у якому завжди залишається місце для «іншого». Про це свідчать, зокрема, і криза політики мультикультуралізму на теренах ЄС, і проблемність завдання формування наднаціональної ідентичності у громадян країн, що входять до Європейського Союзу.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17960
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
forsayt_ confer_ 2024_96-98.pdf435.79 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.