Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17790
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Іванова, Ірина Євгенівна | - |
dc.contributor.advisor | Тимощук, Тетяна Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Кужель, Володимир | - |
dc.date.accessioned | 2024-07-29T09:52:19Z | - |
dc.date.available | 2024-07-29T09:52:19Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Кужель В., Іванова І. Є., Тимощук Т. М. Дослідження маси та диаметру плодів черешні що вирощені в умовах садівничих господарств Півдня Степової зони України. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 56-58. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17790 | - |
dc.description.abstract | UA: Черешня є одним із топ-фруктом, що високо цінується споживачами завдяки смаку і зовнішній привабливості. Для зростанню попиту фруктів на європейському ринку актуальним є дослідження маси і діаметру плодів. Плоди черешні характеризуються приємним смаком, соковитою м’якоттю і привабливим темно-червоним кольором. Лідером плодових культур у багатьох країнах світу визнана черешня (1). Мелітопольська черешня стала географічним брендом і є пріоритетною візитівкою гастротуризму південного регіону України відповідно до рішенням №587 державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» від 8 вересня 2020 р. (2). До визначальних факторів, що суттєво впливають на сприйняття споживачами при виборі фруктів відносять такі параметри якості плодів, як маса, розмір, колір, твердість, інтенсивність смаку, аромат і текстура (3). За даними Di Matteo et al. (4) комерційну цінність черешні визначають маса і розмір плодів. Це пояснюється тим, що споживачів приваблюють плоди черешні більшого розміру. Саме тому основними напрямами сучасних селекційних досліджень вчених є створення сортів черешні із зазначеними якісними показниками. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | садівництво | uk |
dc.subject | черешня | uk |
dc.subject | дослідження | uk |
dc.subject | маса і діаметр плодів черешні | uk |
dc.title | Дослідження маси та диаметру плодів черешні що вирощені в умовах садівничих господарств Півдня Степової зони України | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_56-58.pdf | 704.89 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.