Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17788
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Іванова, Ірина Євгенівна | - |
dc.contributor.advisor | Кривонос, Ірина Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Мазуркевич, Андрій | - |
dc.contributor.author | Живиця, Дмитро | - |
dc.contributor.author | Громов, Артем | - |
dc.date.accessioned | 2024-07-29T09:26:42Z | - |
dc.date.available | 2024-07-29T09:26:42Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Мазуркевич А., Живиця Д., Громов А., Іванова І. Є., Кривонос І. А. Дослідження товарних властивостей плодів дюків для виробництва плодової продукції високої якості. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 68-70. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17788 | - |
dc.description.abstract | UA: Забезпечення сталого садівництва відіграє суттєву роль у вирішенні проблем продовольчої безпеки країни, оскільки плодова продукція є невід’ємним компонентом здорового харчування людини. Одним із цінних фруктів, що вирощується у багатьох країнах є вишня (Prunus cerasus L.). Попит споживання вишні останніми роками значно зріс, що зумовило збільшення виробництва фруктів. Окрім привабливого зовнішнього вигляду і гарних смакових якостей вишня володіє також нутрицевтичними і корисними для здоров’я людини властивостями. Харчова, лікувальна і дієтична цінність вишні пояснюється багатим умістом органічних кислот, цукрів, вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин і сполук антиоксидантів . Завдяки умісту дієтичних фенольних сполук і антиоксидантів плоди вишні як і черешні мають протизапальні, протиракові і антиоксидантні властивості. Споживання плодів вишні знижує ризик окисного стресу , серцево-судинних хвороб, раку, діабету ІІ типу, зменшує запалення і біль при артриті, регулює рівень глюкози в крові та покращує когнітивні функції. Товарне значення плодів вишні, як поживного і функціонального продукту харчування, стимулює дослідників у всьому світі для вивчення параметрів якості цих фруктів. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | садівництво | uk |
dc.subject | здорове харчування людини | uk |
dc.subject | споживання вишні | uk |
dc.subject | технічні умови | uk |
dc.title | Дослідження товарних властивостей плодів дюків для виробництва плодової продукції високої якості | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_68-70.pdf | 639.82 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.