Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17775
Title: | Удосконалення технології виробництва крафтових сирів |
Authors: | Татти, Т. І. |
Scientific director: | Кюрчева, Людмила Миколаївна |
Keywords: | крафтові продукти;сири;дієтичне харчування |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Татти Т. І., Кюрчева Л. М. Удосконалення технології виробництва крафтових сирів. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 110-111. |
Abstract: | UA: У структурі харчування українців на сьогодні виникла потреба розширення лінійки продуктів високої харчової та біологічної цінності, призначених для оздоровчого харчування. Здобули популярність серед споживачів крафтові продукти, тобто продукти, виготовлені вручну, невеликими партіями, на власному виробництві, за оригінальними індивідуальними рецептами. Серед усіх харчових продуктів молоко та молокопродукти є найбільш повноцінними, найбільш збалансованими за незамінними нутрієнтами, які рекомендовано для харчування людей усіх вікових груп. Харчова цінність молока і молокопродуктів обумовлена переважно вмістом у їхньому складі білків, жирів, деяких вітамінів, макро- і мікроелементів. Найважливішою і найціннішою складовою молока є білки. 80% усіх білків молока становить казеїн, решта (альбуміни і глобуліни) відносяться до сироваткових білків. Саме казеїн, який на 95% засвоюється організмом людини, є основним компонентом сирів. Сир, як молочний продукт, містить в собі всі корисні елементи, що входять до складу молока. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17775 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_110-111.pdf | 629.83 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.