Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17772
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorБандура, Ірина Іванівна-
dc.contributor.authorСокот, О. Є.-
dc.date.accessioned2024-07-25T12:57:50Z-
dc.date.available2024-07-25T12:57:50Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСокот О. Є., Бандура І. І. Оцінка технічних показників хліба з додаванням відварених грибів Гливи. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 102-103.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17772-
dc.description.abstractUA: Хліб завжди був для українців особливим, навіть сакральним продуктом. Його вважають символом України, і не дарма: жодне застілля в давнину не обходилося без хлібу, його використовували у весільних обрядах, з ним зустрічали гостей. Він давно став невід’ємною частиною культури України, а така страшна трагедія як Голодомор тільки укріпила шанобливе ставлення українців до хлібу. Тому не дивно, що хліб завжди залишається одним із найбільш вживаних продуктів в нашій країні. Однак, класичний білий хліб не можна назвати корисним продуктом. Безумовно, через високу кількість вуглеводів він є гарним джерелом енергії, а також дає тривале відчуття насичення. Втім, його рецептура практично позбавлена біологічної цінності, на додаток, містить глютен, що є певним обмеженням для людей з проявами харчової алергії Науковці використовують популярність хлібу та хлібобулочних виробів для розробки щоденного раціону з підвищеною функціональною придатністю. На сьогодні цей напрям досліджень в харчовій галузі можна назвати одним з найбільш провідних, кількість публікацій стосовно моделювання рецептури хліба за рахунок введення біоактивних речовин, вітамінів, мінеральних ессенціальних компонентів, тощо щорічно зростає. В Україні відомі результати покращення рецептури класичного хліба за рахунок введення порошків з овочів, вичавків та екстрактів фруктів і ягід, борошна та екстрактів лікарських рослин, тощо.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectхліб та хлібобулочні виробиuk
dc.subjectгриби Гливиuk
dc.subjectмоделювання рецептури хлібаuk
dc.titleОцінка технічних показників хліба з додаванням відварених грибів Гливиuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_102-103.pdf700.94 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.