Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17771
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Бандура, Ірина Іванівна | - |
dc.contributor.author | Севастьянович, М. В. | - |
dc.date.accessioned | 2024-07-24T11:18:12Z | - |
dc.date.available | 2024-07-24T11:18:12Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Севастьянович М. В., Бандура І. І. Особливості технології виробництва борошняних виробів з листкового тіста з грибними начинками. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 101-102. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17771 | - |
dc.description.abstract | UA: Вироби з листкового тіста – одні з найулюбленіших варіантів випічки у всьому світі. Роліні, слойки, самса, торти, тістечка і, звичайно, круасани – складно навіть перерахувати, скільки різної випічки можна отримати з такого тіста. Відомо, що калорійність листкового тіста складає 337 ккал, що значно перевищує показник дріжджових хлібобулочних виробів (226 ккал/100 г). Вміст жирів у листковому тісті 28,6%, тоді як у звичайному дріжджовому – 3,9% на 100 г виробів, а співвідношення основних нутрієнтів білків/жирів/вуглеводів знаходиться на рівні 1:3:7 та 3:1:22 відповідно. Незбалансованість нутрієнтного складу хлібобулочних виробів залишається актуальною задачею для наукового пошуку, а сучасні дослідники пропонують безліч шляхів її вирішення, зокрема: введення інноваційних інгредієнтів, які здатні знизити загальну енергетичну цінність продукту, привнести цікаві функціональні властивості. Так, вітчизняні науковці, вивчаючи можливості збагачення раціону школярів залізовмісними інгредієнтами, пропонують виготовлення хлібобулочних виробів антианемічного призначення. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | низькокалорійна їжа | uk |
dc.subject | вироби з листкового тіста | uk |
dc.subject | використання грибного борошна | uk |
dc.subject | виготовлення грибних начинок | uk |
dc.title | Особливості технології виробництва борошняних виробів з листкового тіста з грибними начинками | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_101-102.pdf | 630.68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.