Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17766
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЗагорко, Надія Петрівна-
dc.contributor.authorПрасолов, Д. С.-
dc.date.accessioned2024-07-24T10:38:31Z-
dc.date.available2024-07-24T10:38:31Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПрасолов Д. С., Загорко Н. П. Удосконалення обробки пива з використанням карагенану. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 90-92.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17766-
dc.description.abstractUA: Удосконалення технології виробництва пива є актуальним завданням у сучасній індустрії здорового харчування. Наукова робота з дослідження та впровадження нових методів виробництва пива з використанням карагенану має на меті покращення якості продукту та оптимізацію технологічних процесів, його впливу на якість та смакові властивості продукту. Карагенани - це полісахариди, що отримують з різних видів червоних водоростей. Основними складовими цих біополімерів є D-галактоза і 3,6-ангідрогалактоза, які сполучені α-1,3 і β1,4-глікозидними зв'язками. Вони містять приблизно від 15% до 40% сульфатної групи і мають середню молекулярну масу понад 100 кДа. Карагенани поділяються на кілька типів: λ, κ, ι, ε, μ, які містять від 22 до 35% сульфатної групи. У харчовій промисловості активно використовуються лише три типи карагенану: λ, κ, ι. Дослідження з використанням желатину, бентоніту та карагенану проводили для стабілізації колоїдної рівноваги пива. Розповсюдженим методом підвищення стійкості пива є застосування адсорбентів для очищення сусла, які видаляють з нього нестійкі високомолекулярні сполуки білкової природи. Оклеювання пива желатином - це процедура, яка використовується в пивоварінні для видалення надлишкових білків, дріжджів та інших твердих часток з пива, що можуть впливати на його якість та стабільність. Цей процес є важливим етапом освітлення пива, спрямованим на поліпшення його зовнішнього вигляду та смакових характеристик.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectкарагенаниuk
dc.subjectоклеювання пива желатиномuk
dc.subjectзгортання протеїнуuk
dc.subjectпідвищення ефективності процесу фільтраціїuk
dc.titleУдосконалення обробки пива з використанням карагенануuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_90-92.pdf641.4 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.