Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17755
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorІванова, Ірина Євгенівна-
dc.contributor.authorМазуркевич, Андрій-
dc.contributor.authorЖивиця, Дмитро-
dc.contributor.authorГромов, Артем-
dc.date.accessioned2024-07-22T11:20:42Z-
dc.date.available2024-07-22T11:20:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМазуркевич А., Живиця Д., Громов А., Іванова І. Є. Дослідження товарних властивостей плодів дюків для виробництва плодової продукції високої якості. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 68-70.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17755-
dc.description.abstractUA: Забезпечення сталого садівництва відіграє суттєву роль у вирішенні проблем продовольчої безпеки країни, оскільки плодова продукція є невід’ємним компонентом здорового харчування людини. Одним із цінних фруктів, що вирощується у багатьох країнах є вишня (Prunus cerasus L.). Попит споживання вишні останніми роками значно зріс, що зумовило збільшення виробництва фруктів. Окрім привабливого зовнішнього вигляду і гарних смакових якостей вишня володіє також нутрицевтичними і корисними для здоров’я людини властивостями. Харчова, лікувальна і дієтична цінність вишні пояснюється багатим умістом органічних кислот, цукрів, вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин і сполук антиоксидантів . Завдяки умісту дієтичних фенольних сполук і антиоксидантів плоди вишні як і черешні мають протизапальні, протиракові і антиоксидантні властивості. Споживання плодів вишні знижує ризик окисного стресу , серцево-судинних хвороб, раку, діабету ІІ типу, зменшує запалення і біль при артриті, регулює рівень глюкози в крові та покращує когнітивні функції. Товарне значення плодів вишні, як поживного і функціонального продукту харчування, стимулює дослідників у всьому світі для вивчення параметрів якості цих фруктів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectсадівництвоuk
dc.subjectздорове харчування людиниuk
dc.subjectспоживання вишніuk
dc.subjectтехнічні умовиuk
dc.titleДослідження товарних властивостей плодів дюків для виробництва плодової продукції високої якостіuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_68-70.pdf639.82 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.