Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17732
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Кюрчева, Людмила Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Ганчева, А. І. | - |
dc.date.accessioned | 2024-07-19T10:36:37Z | - |
dc.date.available | 2024-07-19T10:36:37Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Ганчева А. І., Кюрчева Л. М. Удосконалення технології виробництва десерту фондан. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 26. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17732 | - |
dc.description.abstract | UA: Фондан - класичний десерт, родом з Франції назва якого перекладається як «розтоплений шоколад». Це пухкий бісквіт з рідкою шоколадною начинкою яка має витікати з середини , яке разом із шоколадним брауні є одним із найпопулярніших шоколадних десертів у світі. На перший погляд може здатися, що цей десерт складний у приготуванні, але це не так. Часті запроси в інтернеті -як шоколадний вулкан або шоколадна лава (лавовий торт) - які справді схожі на вулканічну лаву! Шоколадні тістечка з рідкою серединкою часто називають живими тістечками і шоколадними фланами, тобто флан - це порожній коржик, наповнений начинкою. Цей десерт - доволі молодий створений в кінці ХХ століття, але точно хто автор ніхто не знає. Існують дві версії, за першою французький кухар Жан-Джордж Фонгеріхтен, що працював у Нью-Йорку вийняв десерт раніше ніж потрібно, але скуштувавши йому сподобалось і після доопрацювання ввів його до меню ресторану. За другою версією шеф-кухар «Лагійоля»- Мішель Брас, хоча технологія була складнішою в тісто клали заморожений шоколад, який танув під час випікання. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | фондан | uk |
dc.subject | десерт | uk |
dc.subject | удосконалення | uk |
dc.title | Удосконалення технології виробництва десерту фондан | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_26.pdf | 624.44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.