Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17607
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Верхоланцева, Валентина Олександрівна | - |
dc.contributor.advisor | Verkholantseva, Valentyna | - |
dc.contributor.author | Кочкіна, Д. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-17T12:01:22Z | - |
dc.date.available | 2024-05-17T12:01:22Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Кочкіна Д., Верхоланцева В. О. Технологія виробництва макаронних виробів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 249. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17607 | - |
dc.description.abstract | UA: Зберігання і підготовка сировини до виробництва. Макаронні вироби готують з борошна, води і деяких добавок. Для макаронних виробів використовують хлібопекарне борошно вищого і першого ґатунку, яке повинно містить більше 25 % клейковини. Високий вміст клейковини впливає на пружно-пластичні властивості тіста. Добавки в макаронному виробництві розподіляють на дві групи: – збагачувальні, що підвищують харчову цінність виробів (яйця, яєчний порошок, меланж, сухе молоко, сир, вітаміни В1,В2, РР) і – смакові — овочеві і фруктові пасти (томатна), пюре, порошки. Підготовка борошна складається з його змішування, просіювання, магнітного очищення та зважування. Підготовка яєць передбачає їх дезінфекцію. Яйця розбивають по 3 — 5 штук в окремий посуд, а потім зливають в загальний посуд, проціджують через сито. Підготовка яєць — це складна операція, тому на макаронних фабриках частіше використовують яєчний порошок, або меланж (це заморожена суміш білків та жовтків), перед використанням його розморо- жують, ставлячи банки у теплу воду при 40 —45 °С на 3 — 4 години. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | макаронні вироби | uk |
dc.subject | технологія виробництва | uk |
dc.subject | тісто | uk |
dc.subject | тістозмішувачі | uk |
dc.title | Технологія виробництва макаронних виробів | uk |
dc.type | Article | uk |
local.identifier.udc | 664.69 | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_249.pdf | 528.16 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.