Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17607
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorВерхоланцева, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.advisorVerkholantseva, Valentyna-
dc.contributor.authorКочкіна, Д.-
dc.date.accessioned2024-05-17T12:01:22Z-
dc.date.available2024-05-17T12:01:22Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКочкіна Д., Верхоланцева В. О. Технологія виробництва макаронних виробів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 249.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17607-
dc.description.abstractUA: Зберігання і підготовка сировини до виробництва. Макаронні вироби готують з борошна, води і деяких добавок. Для макаронних виробів використовують хлібопекарне борошно вищого і першого ґатунку, яке повинно містить більше 25 % клейковини. Високий вміст клейковини впливає на пружно-пластичні властивості тіста. Добавки в макаронному виробництві розподіляють на дві групи: – збагачувальні, що підвищують харчову цінність виробів (яйця, яєчний порошок, меланж, сухе молоко, сир, вітаміни В1,В2, РР) і – смакові — овочеві і фруктові пасти (томатна), пюре, порошки. Підготовка борошна складається з його змішування, просіювання, магнітного очищення та зважування. Підготовка яєць передбачає їх дезінфекцію. Яйця розбивають по 3 — 5 штук в окремий посуд, а потім зливають в загальний посуд, проціджують через сито. Підготовка яєць — це складна операція, тому на макаронних фабриках частіше використовують яєчний порошок, або меланж (це заморожена суміш білків та жовтків), перед використанням його розморо- жують, ставлячи банки у теплу воду при 40 —45 °С на 3 — 4 години.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectмакаронні виробиuk
dc.subjectтехнологія виробництваuk
dc.subjectтістоuk
dc.subjectтістозмішувачіuk
dc.titleТехнологія виробництва макаронних виробівuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.udc664.69uk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_249.pdf528.16 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.