Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17599
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Верхоланцева, Валентина Олександрівна | - |
dc.contributor.advisor | Verkholantseva, Valentyna | - |
dc.contributor.author | Меркулов, Д. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-17T10:39:31Z | - |
dc.date.available | 2024-05-17T10:39:31Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Меркулов Д., Верхоланцева В. О. Подрібнення зерна у спиртовому виробництві. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 232. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17599 | - |
dc.description.abstract | UA: Стадія приготування зернового замісу є однією з ключових у спиртовому виробництві. Підготовка крохмалевмісної сировини до зброджування в етиловий спирт складається з таких технологічних стадій: подрібнення сировини, змішування помелу з водою (приготування замісу), попередній підігрів замісу, водно-теплова обробка сировини, оцукрювання розвареної маси. Механічні властивості зерна значною мірою залежать від його вологості. Сухе зерно – крихке, мокре – більш пластичне. Це пов’язано зі зміною колоїдних властивостей крохмалю та білків. Питома енергоємність зерна зростає із збільшенням вологості. Ці властивості механохімічного руйнування зерна враховуються при переробці його на спирт і при виборі подрібнювальних апаратів. В результаті механохімічного руйнування високомолекулярних речовин змінюються їх властивості, зменшується молекулярна маса, змінюється розчинність, прискорюються хімічні реакції всіх речовин та їх компонентів та підвищується біохімічна активність. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | зерно | uk |
dc.subject | подрібнення | uk |
dc.subject | спирт | uk |
dc.subject | виробництво | uk |
dc.title | Подрібнення зерна у спиртовому виробництві | uk |
dc.type | Article | uk |
local.identifier.udc | 664.6./7:663.5 | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_232.pdf | 527.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.