Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17585
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Паляничка, Надія Олександрівна | - |
dc.contributor.advisor | Palianychka, Nadiia | - |
dc.contributor.author | Ковшар, В. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-17T07:07:22Z | - |
dc.date.available | 2024-05-17T07:07:22Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Ковшар В., Паляничка Н. О. Обгрунтування конструкції пульсаційного гомогенізатора для рідких продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 211. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17585 | - |
dc.description.abstract | UA: Гомогенізація – надання однорідної структури або однорідних властивостей сумішам, сполукам, розчинам або емульсіям шляхом механічного перемішування, усереднення, хімічного чи температурного впливу на них. В харчовій промисловості гомогенізація застосовується при виробництві маргарину, майонезу, соків, дитячого харчування та при виробництві молочних продуктів. В технологічній лінії виробництва молочної продукції гомогенізація є одним із найважливіших процесів. Гомогенізоване молоко має безліч переваг перед негомогенізованим таких як: поліпшення смакових та сенсорних якостей молока, підвищена стійкість при зберіганні та транспортуванні, відсутність залишків жиру на стінках тари при виливанні молока. Якість продуктів з використанням гомогенізованого молока набагато вища. Тому гомогенізація стала нормативним процесом у більшості сучасних технологічних схем виробництва питного стерилізованого та пастеризованого молока, кисломолочних продуктів, морозива, молочних консервів, виготовленні сиру тощо. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | гомогенізація молочних продуктів | uk |
dc.subject | гомогенізація | uk |
dc.subject | молокопереробка | uk |
dc.title | Обгрунтування конструкції пульсаційного гомогенізатора для рідких продуктів | uk |
dc.type | Article | uk |
local.identifier.udc | 637.134.001.57 | uk |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_211.pdf | 528.73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.