Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17517
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЖуравель, Дмитро Павлович-
dc.contributor.authorПантелей, М. С.-
dc.date.accessioned2024-04-30T11:24:08Z-
dc.date.available2024-04-30T11:24:08Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПантелей М. С., Журавель Д. П. Обгрунтування способу обробки поверхні м'ясопродуктів органічними компонентами. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 24-25.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17517-
dc.description.abstractUA: Забезпечення населення продуктами харчування високої якості традиційно актуальне завдання сучасності. У зв'язку з цим м'ясна і рибна промисловість України має вступити на принципово новий інтенсивний шлях розвитку виробництва, що включає широке використання досягнень науки у виробництві, впровадження інтенсивних безвідходних енерго-і ресурсозберігаючих технологій, підвищення якості готової продукції, значне збільшення продуктивності праці. Відомо, що значна частина продукції не доходить до споживача через втрати при транспортуванні, зберіганні та переробці. У харчової переробної промисловості є великі невикористані можливості, які могли б стати значними резервами продовольства. Ці резерви пов'язані із зменшенням або повним усуненням таких нестабільних явищ, як втрата маси сировини, порівняно низький вихід готової продукції, зниження біологічної цінності продуктів та інші. Реалізувати ці резерви неможливо використовуючи традиційні методи обробки, оскільки вони вичерпали свої можливості в цьому плані. Найбільш реальним виходом зі сформованої ситуації є застосування найсучасніших фізичних методів обробки сировини та продукції м'ясної та рибної промисловості, пріоритети серед яких мають процеси електростатичного, електроконтактного, високочастотного, надвисокочастотного, інфрачервоного, імпульсного та ультразвукового методів обробки продуктів. Використання нових методів дозволить по новому побудувати технологічні процеси, значно збільшити продуктивність праці, підвищити вихід готової продукції і поліпшити його якість, підвищити вимоги до гігієнічної безпеки харчових продуктів і зниження гостроти екологічної проблеми, знизити металоємність і енергоємність машин і установок, а відповідно і підвищити ефективність виробництва в цілому.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectхарчова промисловостіuk
dc.subjectзберігання і транспортування м'ясних і рибних продуктівuk
dc.subjectкопчення продукціїuk
dc.subjectелектронно - іонна технологіяuk
dc.titleОбгрунтування способу обробки поверхні м'ясопродуктів органічними компонентамиuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.udc637.52uk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_24-25.pdf535.53 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.