Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16301
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Колодій, Олександр Сергійович | - |
dc.contributor.advisor | Колодий, Александр Сергеевич | - |
dc.contributor.advisor | Kolodii, Oleksandr | - |
dc.contributor.author | Бобровський, М. С. | - |
dc.date.accessioned | 2022-02-14T10:13:24Z | - |
dc.date.available | 2022-02-14T10:13:24Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16301 | - |
dc.description.abstract | Соняшник - однорічна рослина сімейства складноцвітих. Має потужну кореневу систему, що швидко розвивається до 140 см в глибину (в особливо оптимальних умовах — до 5 м) і до 120 см завширшки. Стебло високе (від 40 см до 4 м), дерев'янисте, покрите жорсткими волосками. Листя велике, овально-серцеподібної форми із загостреним кінцем. Суцвіття - багатоквітковий кошик (діаметром у олійних форм в середньому близько 15-20 см) з плоским або опуклим диском. Квітки крайові - язичкові, великі, безстатеві, оранжево-жовтого кольору; серединні - трубчасті, зазвичай обох статей, менших розмірів, покривають все квітколоже. Соняшник – добрий медонос. Плід - сім'янка, складається з оболонки та ядра. Оболонка (лушпиння) зазвичай становить 35-40%, у високоолійних сортів до 20% від ваги сім'янки. У сім'янках соняшнику міститься 22-27 % олії, а найкращих селекційних сортів до 46 % (в ядрі значно більше). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали ІІ Всеукраїн. наук.-практ. Інтернет-конференції;С. 116-120 | - |
dc.subject | соняшник | uk |
dc.subject | грунт | uk |
dc.subject | вологість | uk |
dc.title | Технологія вирощування соняшник | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.