Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15078
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Толстолік, Людмила Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Толстолик, Людмила Николаевна | - |
dc.contributor.author | Tolstolik, Liudmyla | - |
dc.date.accessioned | 2021-08-11T12:47:21Z | - |
dc.date.available | 2021-08-11T12:47:21Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15078 | - |
dc.description.abstract | Нові сорти плодових культур повинні перевершувати існуючі за товарними і смаковими якостями плодів, щоби бути цікавими для покупців. А для садоводів важливою вимогою також є висока стійкість до негативних абіотичних та біотичних чинників. Це особливо актуально, оскільки з кінця минулого століття спостерігаються певні зміни клімату, що проявляється у підвищенні температури повітря і зменшенні кількості опадів, особливо під час росту і достигання плодів, збільшенні частоти і сили весняних приморозків. Аналіз погодних умов, що склалися протягом останніх 20 років на півдні степу України, виявив їх особливості та відмітність від середніх багаторічних значень. Зими в цілому стали менш холодними, але почастішали різкі перепади температури повітря – до 10-12 градусів за добу. Посилилася континентальність клімату, зменшилася тривалість весни і осені. Практично постійними стали весняні приморозки високої інтенсивності, особливо у період бутонізації та цвітіння, від яких особливо потерпають сорти абрикоса. Посилення дії дестабілізуючих чинників довкілля може викликати зниження врожайності і якості плодів, погіршення загального стану рослин. Особливо уразливим до зміни кліматичних умов виявився абрикос. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. II Міжнар. наук.-прак. інтернетконф. (Дніпро, 4-5 лютого 2021 р.);Т. 2 (С. 343-345) | - |
dc.subject | абрикос | uk |
dc.subject | сорти абрикосу | uk |
dc.subject | плодові культури | uk |
dc.title | Сорти і форми абрикосу для удосконалення сортименту південного степу України | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.