Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15078
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТолстолік, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.authorТолстолик, Людмила Николаевна-
dc.contributor.authorTolstolik, Liudmyla-
dc.date.accessioned2021-08-11T12:47:21Z-
dc.date.available2021-08-11T12:47:21Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15078-
dc.description.abstractНові сорти плодових культур повинні перевершувати існуючі за товарними і смаковими якостями плодів, щоби бути цікавими для покупців. А для садоводів важливою вимогою також є висока стійкість до негативних абіотичних та біотичних чинників. Це особливо актуально, оскільки з кінця минулого століття спостерігаються певні зміни клімату, що проявляється у підвищенні температури повітря і зменшенні кількості опадів, особливо під час росту і достигання плодів, збільшенні частоти і сили весняних приморозків. Аналіз погодних умов, що склалися протягом останніх 20 років на півдні степу України, виявив їх особливості та відмітність від середніх багаторічних значень. Зими в цілому стали менш холодними, але почастішали різкі перепади температури повітря – до 10-12 градусів за добу. Посилилася континентальність клімату, зменшилася тривалість весни і осені. Практично постійними стали весняні приморозки високої інтенсивності, особливо у період бутонізації та цвітіння, від яких особливо потерпають сорти абрикоса. Посилення дії дестабілізуючих чинників довкілля може викликати зниження врожайності і якості плодів, погіршення загального стану рослин. Особливо уразливим до зміни кліматичних умов виявився абрикос.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesІнтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. II Міжнар. наук.-прак. інтернетконф. (Дніпро, 4-5 лютого 2021 р.);Т. 2 (С. 343-345)-
dc.subjectабрикосuk
dc.subjectсорти абрикосуuk
dc.subjectплодові культуриuk
dc.titleСорти і форми абрикосу для удосконалення сортименту південного степу Україниuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
11.pdf710.41 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.