Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15037
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Толстолік, Людмила Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Толстолик, Людмила Николаевна | - |
dc.contributor.author | Tolstolik, Liudmyla | - |
dc.date.accessioned | 2021-08-05T11:33:04Z | - |
dc.date.available | 2021-08-05T11:33:04Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15037 | - |
dc.description.abstract | Плоди кісточкових культур споживаються не тільки у свіжому вигляді а й активно використовуються для переробки. Одними з найпопулярніших таких продуктів є соки і пюре. Споживання соків в усьому світі постійно збільшується. Це пояснюється їх високою харчовою цінністю і рентабельністю виробництва. Основні мотивації споживання соків серед населення України такі: як джерело вітамінів – 48,3%; як натуральний продукт – 26,1%; як смачний напій – 8,6%; як вітчизняний продукт – 3,4%; як напій, що втамовує спрагу –3,0%. Для виготовлення продуктів переробки доцільно використовувати сорти з кращими якісними показниками. Створення таких сортів для певної зони садівництва можливо лише за умови поєднання селекційного процесу з біохімічними дослідженнями, для чого потрібна оцінка товарних, фізико-біохімічних та технологічних властивостей плодів. Тому в селекційному процесі, окрім урожайності і товарності елітних форм та нових і перспективних сортів, важливо вивчати харчову та біологічну цінність не тільки свіжих плодів, а й продуктів їх переробки. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва: матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф. (Умань, 28 – 29 травня);С. 134-136 | - |
dc.subject | плоди кісточкових культур | uk |
dc.subject | соки | uk |
dc.subject | пюре | uk |
dc.title | Придатність сортів кісточкових культур до виготовлення продуктів переробки для дитячого та дієтичного харчування | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Кафедра Рослинництва та садівництва ім. професора В.В. Калитки |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.