Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14111
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кузьмін, К. С. | - |
dc.date.accessioned | 2021-05-28T08:17:49Z | - |
dc.date.available | 2021-05-28T08:17:49Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14111 | - |
dc.description.abstract | Гомогенізація – надання однорідної структури або однорідних властивостей сумішам, сполукам, розчинам або емульсіям шляхом механічного перемішування, усереднення, хімічного чи температурного впливу на них. В харчовій промисловості гомогенізація застосовується при виробництві маргарину, майонезу, соків, дитячого харчування та при виробництві молочних продуктів. В сучасні технології переробки продукції тваринництва гомогенізація є одним із найважливіших процесів. Гомогенізоване молоко має безліч переваг перед негомогенізованим таких як: поліпшення смакових та сенсорних якостей молока, підвищена стійкість при зберіганні та транспортуванні, відсутність залишків жиру на стінках тари при виливанні молока. Якість продуктів з використанням гомогенізованого молока набагато вища. Тому гомогенізація стала нормативним процесом у більшості сучасних технологічних схем виробництва питного стерилізованого та пастеризованого молока, кисломолочних продуктів, морозива, молочних консервів, виготовленні сиру тощо. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Матеріали 22 зльоту студентських лідерів аграрної освіти (Суми, 20-21 травня 2021р.);C. 139-140 | - |
dc.subject | гомогенізація | uk |
dc.subject | переробка продукції тваринництва | uk |
dc.subject | гомогенізоване молоко | uk |
dc.subject | клапанні гомогенізатори | uk |
dc.subject | молочні продукти | uk |
dc.title | Струминно-щілинний гомогенізатор молока | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.