Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12832
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorНінова, Галина Василівна-
dc.contributor.authorНинова, Галина Васильевна-
dc.contributor.authorNinova, Halyna-
dc.date.accessioned2021-01-20T12:53:56Z-
dc.date.available2021-01-20T12:53:56Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12832-
dc.description.abstractНа думку експертів, попит на коренеплоди топінамбуру в Україні є досить низьким, оскільки не сформована культура їх споживання. Тому і вітчизняні виробники не поспішають його вирощувати, а даремно. Оскільки топінамбур не тільки корисний, але і смачний. Його коренеплоди можна вживати в їжу у сирому вигляді - соковиті бульби за смаком схожі на капустяний качан, ріпу або денце артишоку (звідси, до речі, ще одна назва топінамбура - єрусалимський артишок). Крім того, їх варять, смажать, запікають, а також солять, маринують, сушать. До речі, у інших країнах Європи вже давно оцінили переваги цієї культури, а деякі українські аграрії починають налагоджувати експорт плодів топінамбура за кордон.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesОвочі та фрукти (грудень 2020);С. 22-24-
dc.subjectкоренеплодиuk
dc.subjectтапінамбурuk
dc.subjectземляна грушаuk
dc.subjectшкідникиuk
dc.subjectбіологічні особливості топінамбуруuk
dc.titleТака знайома, але досі малопоширена культураuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Нінова.pdf2.94 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.