Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12594
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧернишова, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.authorЧернышева, Людмила Николаевна-
dc.contributor.authorChernyshova, Liudmyla-
dc.date.accessioned2020-12-11T09:14:21Z-
dc.date.available2020-12-11T09:14:21Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12594-
dc.description.abstractКовальсько-штамповочне виробництво, як правило, характеризується достатньо високим браком зливків і поковок, головним чином, за «гарячими» тріщинами. Основними причинами такого браку є: підвищена кількість нітридів алюмінію на межах аустенітних зерен, які приводять до зниження міжзеренних зв’язків, високотемпературних міцності і пластичності сталі, а також високий вміст сірки, який викликає утворення легкоплавких залізо-сульфідних евтектик і явище червоноламкості. У зв’язку з цим, у даній роботі вирішувалась задача управління кількістю і природою неметалевих включень у низьколегованих хромистих сталях з метою зниження браку ковальських зливків і поковок і підвищення комплексу механічних і експлуатаційних властивостей кованих низьколегованих сталей.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesІнноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.);(С. 13-15)-
dc.subjectбрак зливківuk
dc.subjectбрак поковокuk
dc.subject«гарячі» тріщиниuk
dc.subjectхромисті сталіuk
dc.subjectтехнологія кінцевого розкисленняuk
dc.subjectсталь 40ХЛuk
dc.titleПідвищення тріщиностійкості ковальських зливківuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Кафедра Інженерної механіки та комп'ютерного проектування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chernyshova1.pdf1.2 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.