ElarTSATU

Електронний Інституційний репозитарій Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Ласкаво просимо на сайт Інституційного репозитария Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного!

Наш електронний архів накопичує, зберігає і надає вільний, довгостроковий доступ до електронних версій наукових публікацій,

науково-методичних і навчальних матеріалів, створених науковцями, аспірантами та студентами ТДАТУ.

Надсилайте Ваші матеріали на е-mail: lib.nauka@tsatu.edu.ua

Положення про репозитарій ТДАТУ

Вимоги щодо розміщення матеріалів у репозитарії ТДАТУ

ISSN: 2524-0714

Нові надходження

  • Item type:Документ, Access status: Open Access ,
    Пристрій підготовлення та використання води в теплообмінних апаратах вертикального типу систем оборотного тепловодопостачання. Патент на корисну модель № 159289. Україна
    (ТДАТУ, 2024) Кюрчев, Володимир Миколайович; Андріанов, Олександр Анатолійович; Бережецький, Олександр Васильович; Мовчан, Сергій Іванович
    Пристрій підготовлення та використання води в теплообмінних апаратах вертикального типу систем оборотного тепловодопостачання містить систему подачі мастила для охолодження обладнання, систему подачі води для охолодження обладнання, систему подачі води для охолодження мастила. Додатково встановлено вузол інтенсивного змішування водного потоку з внутрішньою робочою поверхнею коноїдальної форми.
  • Item type:Документ, Access status: Open Access ,
    Спосіб виробництва перцю солодкого, замороженого в маринадній заливці. Патент на корисну модель № 157273. Україна
    (ТДАТУ, 2024) Загорко, Надія Петрівна
    Спосіб виробництва перцю солодкого замороженого в маринадній заливці включає відбір і обробку сировини, розфасування в тару, заморожування і тривале зберігання в морозильній камері. Плоди перцю солодкого інспектують, сортують, миють, очищають, подрібнюють на смужки довжиною 30-35 мм, шириною 3,0-3,5 мм. Зелень петрушки, кропу, часник сортують, миють, подрібнюють, фасують у пластикову тару пошарово з утворенням певного малюнка. Готують паралельно маринад, для чого у підготовлену і підігріту до 60 °C воду додають за розрахунком сіль кухонну, лимонну кислоту, цукор, мед бджолиний натуральний, заливають ним розфасовані овочі, герметизують,. Після цього заморожують за температури мінус 20±2 °C з наступним тривалим зберіганням за тієї ж температури у морозильній камері.
  • Item type:Документ, Access status: Open Access ,
    Глибокорозпушувальна лапа для відбору зразків ґрунту. Патент на корисну модель № 157184. Україна
    (ТДАТУ, 2024) Кучерявко, Сергій Миколайович; Мілько, Дмитро Олександрович; Педченко, Ганна Павлівна
    Ґрунторозпушувальна лапа для відбору зразків ґрунту містить стійку з ґрунторозпушувальною лапою, напрямні для сходу ґрунту. Стійка виконана у вигляді двох плоских напрямних, між якими встановлена ємкість для збору зразків ґрунту.
  • Item type:Документ, Access status: Open Access ,
    Пристрій комбінований відбору проб ґрунту. Патент на корисну модель № 157183. Україна
    (ТДАТУ, 2024) Мовчан, Сергій Іванович; Мілько, Дмитро Олександрович; Кучерявко, Сергій Миколайович
    Пристрій комбінований відбору проб ґрунту містить бур, автоматичний пробовідбірник та конструктивно-технологічні елементи поетапного відбору проб ґрунту.
  • Item type:Документ, Access status: Open Access ,
    Пульсаційний гомогенізатор для рідких продуктів. Патент на корисну модель № 157152. Україна
    (ТДАТУ, 2024) Кюрчев, Сергій Володимирович; Самойчук, Кирило Олегович; Паляничка, Надія Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Олександрівна
    Пульсаційний гомогенізатор для рідких продуктів містить циліндр з патрубками підведення і відведення гомогенізованої емульсії й встановлений в ньому поршень-ударник, в якому виконані осьові наскрізні отвори і який здійснює зворотно-поступальні рухи за допомогою імпульсних рухів штока. В отворах поршня-ударника закріплені вставки, виконані з еластичного матеріалу, які мають наскрізні отвори.