Методика визначення кількості техніки в умовах її дефіциту - Мовчан, Віталій Федорович; Мовчан, Виталий Федорович; Movchan, Vitalii; Леженкін, Олександр Миколайович; Леженкин, Александр Николаевич; Lezhenkin, Oleksandr; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: В роботі проаналізовано основні фактори, що впливають на вартість проведення сільськогосподарських робіт з обліком тривалості робіт усього МТП. Виходячи з цих факторів запропоновано методику знаходження оптимальної тривалості робіт та кількості потрібної техніки в умовах її дефіциту. Проведено розрахунки, які показали, що втрати від збільшення агростроків в 1,69 разів для основних операцій по передпосівній обробці ґрунту та сівбі не перевищують втрат в разі придбання техніки.RU: В работе проанализированы основные факторы, которые влияют на стоимость проведения сельскохозяйственных работ с учетом продолжительности работ всего МТП. Исходя из этих факторов предложена методика нахождения оптимальной продолжительности работ и количества потребной техники в условиях ее дефицита. Проведены расчеты, которые показали, что потери от увеличения агросроков в 1,69 раз для основных операций по предпосевной обработке почвы и посева не превышают потерь в случае приобретения техники. EN: The paper analyzes the main factors that influence on the cost of agricultural work taking into account the work duration of entire machine and tractor park. Proceeding from these factors, a method is proposed for finding the optimal duration of work and amount of equipment required in deficiency conditions.Calculations have been carried out which showed that the losses from increasing the agrotechnical terms by 1,69 times for the main operations for presowing tillage and sowing do not exceed the losses in the case of the purchase of equipment.
Методика определения количества техники в условиях ее дефицита
Method of determination of machineryquantity under conditions of their deficite
Keywords: техніка; дефіцит; втрати; агрострок; технологія; економічний ефект